Volg ons

Hoofdklasse

OVERZICHT | Hoofdklasse B: Sneek loopt tegen grote nederlaag aan, Karsten debuteert met zege op Urk

OVERZICHT | Hoofdklasse B: Sneek loopt tegen grote nederlaag aan, Karsten debuteert met zege op Urk

Voor het eerst in een halfjaar werd er vandaag weer gevoetbald in competitieverband. Niet alleen de Tweede en Derde divisie gingen zaterdagmiddag van start, maar ook in de Hoofdklasse B ging de bal weer rollen. ONS Sneek, dat op eigen verzoek uit de Derde Divisie Zaterdag degradeerde, liep direct tegen een flinke nederlaag aan. Ruime zeges waren er voor Urk en SDC Putten.

Genemuiden won met het kleinst mogelijke verschil van Buitenpost: 1-0. Na twee minuten stilte (Genemuiden verloor het afgelopen half jaar maar liefst zes leden) werd er afgetrapt. Na een openingsfase waarin de tapijtstedelingen enkele kansen kregen was Omar Kavak in de 28ste minuut de enige doelpuntenmaker. In de tweede helft was Genemuiden slordig en kon het aanvallend weinig uitrichten, waardoor het Buitenpost tot het laatste fluitsignaal in leven liet. De Friezen konden echter niet profiteren, waardoor de thuisploeg dankzij de goal van Kavak de drie punten voor zich opeiste.

SDC Putten kende een zeer moeizaam vorig seizoen, maar kon vanmiddag met een lach van het veld stappen. Op bezoek bij nieuwkomer Noordscheschut werd met 1-5 gewonnen. De debutant kon zeker in de eerste helft nog goed meekomen en kwam na een klein half uur spelen zelfs op voorsprong door een doelpunt van Robin Sikken. In het restant van de eerste helft trok SDC de wedstrijd naar zich toe via aanwinsten Rick Degenaar en Michel van Aggele. Na rust was Vincent ter Burg tweemaal trefzeker, waarvan een keer uit een strafschop. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Joshua Driehuis. Kevin Koster zag namens Noordscheschut een rode kaart.

ONS Sneek heeft de eerste wedstrijd in de hoofdklasse, na de vrijwillige degradatie uit de Derde Divisie Zaterdag, niet kunnen opluisteren met een overwinning. Op het eigen sportpark liep de ploeg van Jan Vlap zelfs tegen een flinke nederlaag aan: er werd met 1-5 verloren van Berkum. Na een eerste helft waarin de Zwollenaren ook al de beste kansen kregen, maar er niet werd gescoord, sloeg Berkum vlak na rust drie keer snel achter elkaar toe. Jonathan van Marle, Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna maakten er binnen een kwartier 0-3 van. Bas van Wijnen en opnieuw Jonathan van Marle lieten de teller oplopen naar 0-5, waarna ONS Sneek nog iets terug kon doen via Ruendel Martina.

Gert-Jan Karsten kan tevreden terugkijken op zijn eerste competitiewedstrijd als hoofdcoach van Urk. Op de eigen Vormt werd met 4-1 gewonnen van NSC. Via Jelle de Boer kwam Urk na een klein halfuur op voorsprong. Even daarna stond de 2-0 ook al op het bord, Riekelt Nentjes gaf het laatste tikje na een scrimmage voor de goal. Diezelfde Nentjes strafte na rust een fout in de NSC verdediging af. De Nijkerkers speelden toen al met 10 man na 2 gele kaarten voor Kevin van Essen. In het laatste halfuur van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een strafschop: Yannick Cornelisz (NSC) en Riekelt Jan Brans (Urk) lieten deze buitenkansjes niet onbenut. NSC eindigde de wedstrijd zelfs met 9 spelers, ook René Troost zag zijn tweede gele kaart.

Na een uitstapje naar de Hoofdklasse A is AZSV dit seizoen weer actief in de Hoofdklasse B. Op bezoek bij De Dijk werd met 0-3 gewonnen. Bij rust stond het al 0-2 door een benutte penalty van Yordi Orriëns en een doelpunt van Michael Vaags. Koray Arslan Bracht 18 minuten voor tijd de definitieve beslissing in de wedstrijd.

Op “het Midden” maakten DETO en Flevo Boys er een interessante pot voetbal kan. Na een openingsfase waarin beide ploegen mogelijkheden kregen, sloeg de ploeg uit Emmeloord rond de 20ste minuut 2 keer vlak achter elkaar toe. Een eigen doelpunt van DETO en een treffer van Thimon Rorije zorgden voor een 0-2 voorsprong. Ondanks dat bleef de wedstrijd evenwichtig en kwam DETO na een uur spelen terug tot 1-2 via Ferdi ter Avest. Vlak daarna leek Ramos met de 1-3 het duel in het slot te gooien, maar 9 minuten voor tijd scoorde Kai Wesselink de 2-3 waarna DETO nog aanzette voor de gelijkmaker. Die viel niet meer, zodat Flevo Boys de eerste drie punten van het seizoen kan bijschrijven.

Eemdijk hield de punten op de eigen Vinken door een 3-0 zege op HZVV. Van dit duel lees je later een uitgebreid verslag bij Voetbal247.nl.

VolendamSwift 2-4

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse