donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: NSC Verrast Volendam, Staphorst hard onderuit

Hoofdklasse B: NSC Verrast Volendam, Staphorst hard onderuit

In de hoofdklasse B vallen in de tweede speelronde de eerste verrassingen te noteren. Promovendus NSC won op bezoek bij Volendam met maar liefst 1-4. Ook Staphorst moest een grote nederlaag slikken, Berkum was in Staphorst met 2-5 een maatje te groot.

Berkum scoorde vorige week al in de twaalfde minuut, maar had zaterdagmiddag bij Staphorst zelfs aan de eerste zeven minuten genoeg voor 2 treffers. Al in de derde minuut was het 0-1 door een doelpunt van de van WHC overgekomen Jonathan van Marle. In de zevende minuut kreeg Johnsen Bacuna alle ruimte van de Staphorst-defensie en tekende de 0-2 aan. Binnen 26 minuten leek het duel helemaal beslist toen Thom Kooke uit een rebound en nogmaals Bacuna de stand naar 0-4 tilden. Vlak voor rust deed Dirk Muis iets terug namens Staphorst. Het aanwezige publiek moest in de tweede helft lang wachten op een volgend doelpunt, maar vlak voor tijd kwam dit toch nog toen Marc van der Meulen de 1-5 op het scorebord zette. Bijna direct daarna was het Marlon Luchtenberg die met de 2-5 de stand voor Staphorst een iets dragelijker aanzien gaf.

NSC is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Nijkerkers, vorig seizoen nog eerste klasser, boekten hun tweede overwinning op rij. In en tegen Volendam werd het 1-4. Yordi Grovenstein opende in de eerste helft de score. Via een afstandsschot bepaalde Volendam de ruststand op 1-1, maar in de tweede helft kwamen de Nijkerkers opnieuw aan de leiding. Yannick Cornelisz schoot een vrije trap schitterend binnen in de verre hoek. Juist in een fase waarin Volendam meer aandrong, was het wederom raak voor NSC. Zakaria El Bennay ronde een goed uitgevoerde counter af: 1-3. In de slotfase kreeg NSC nog een penalty te nemen. Yannick Cornelisz maakte daaruit de 1-4 en zijn tweede van de middag. Door de verrassende zege is NSC nu koploper in de Hoofdklasse B.

Genemuiden en ACV deelden de punten. In Genemuiden werd het 2-2. ACV kwam in de twaalfde minuut aan de leiding doordat Rick Doorn een voorzet van Matthijs Hardijk in eigen doel werkte. 10 Minuten voor rust kreeg Genemuiden een penalty te nemen na een overtreding van Daniël Schans, die daarvoor zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg. Het buitenkansje werd benut door Omar Kavak. Na rust ging Genemuiden met een man meer op zoek naar de overwinning en kwam het ook op voorsprong door een afstandsschot van Kay Velda. Toch hield ACV nog een punt over aan het duel, ook Arjen Hagenauw mocht aanleggen vanaf 11 meter en ook hij faalde niet: 2-2.

HZVV leek op bezoek bij Flevo Boys lang op weg naar de eerste overwinning, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 1-1. In een slordige eerste helft zonder veel grote kansen kwam de ploeg uit Hogeveen in de 28ste minuut op voorsprong. Flevo Boys-doelman Rozink liet de bal glippen en Sander Dzemidzic was alert en tikte de 0-1 binnen. In de tweede helft ging Flevo Boys op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven uit. Tot in de extra tijd, toen Thimon Rorije dan toch de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

Weinig aan de hand voor Urk op bezoek bij de Dijk. Door doelpunten van Marinus Snoek uit een vrije trap en lliam de Boer stond het bij rust al 0-2. In de tweede helft kwamen daar geen doelpunten meer bij.

Buitenpost, dat zich vorig seizoen op de laatste speeldag nog veilig speelde, is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Na het punt tegen ACV wonnen de Friezen vandaag thuis met 3-1 van DETO. Rik Weening zette Buitenpost in de zestiende minuut op voorsprong door een voorzet van Rudmer Loonstra fraai binnen te werken. In de 35ste minuut ging Kevin Aman namens DETO goed door over rechts en trok de stand gelijk. Vlak voor rust nam Buitenpost opnieuw de voorsprong. Ook dit keer waren Weening en Loonstra bij het doelpunt betrokken, met dit verschil dat Weening het doelpunt voorbereide en Loonstra de afmaker was. Wening zou in de tweede helft nog éénmaal trefzeker zijn; hij maakte de beslissende 3-1 na een fraaie slalom.

Swift had weinig moeite met SDC Putten. In Amserdam werd het 3-0. Ook vandaag bewees Koen Fokkema weer zijn waarde door 2 van de drie treffers voor zijn rekening te nemen. Victor Baker was de derde doelpuntenmaker. Bij een stand van 2-0 tof Putten nog wel de lat via Jordy van Selm, maar verder kon het er weinig kansen tegenover zetten.

Eemdijk pakte op de eigen open dag de eerste driepunter van het seizoen tegen Purmersteijn. In de eerste helft waren er nauwelijks kansen, maar na de rust trok Eemdijk de wedstrijd naar zich toe. Tim van Halteren zorgde in de 52ste minuut voor de openingstreffer. 12 minuten voor tijd kregen de Diekers een strafschop, die werd benut door Bas Buimer: 2-0. Eemdijk-doelman Beukers moest nog wel redding brengen op een afstandsschot, maar doelpunten vielen er niet meer.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD