zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Noordscheschut verrast ONS Sneek, Urk blijft maar winnen

Hoofdklasse B: Noordscheschut verrast ONS Sneek, Urk blijft maar winnen

In de Hoofdklasse B heeft Noordscheschut voor een verrassing gezorgd door op eigen veld te winnen van ONS Sneek. Urk won de topper van Buitenpost en onderin de stand deden AZSV en Swift goede zaken.

Voor het aanwezige publiek maakten Genemuiden en Berkum er een aantrekkelijk en bij geregeld verhit duel van. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen, maar toch gebeurde dit pas een kwartier voor tijd. Lars Miedema was verantwoordelijk voor de 1-0. Twee minuten later was er een opstootje aan de zijlijn, waarbij de dienstdoende arbiter het duel even stillegde en vervolgens Berkum-spelers Johnsen Bacuna en Bjorn Bakker met rood uit het veld stuurde. Met negen man ging Berkum nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar die wist de ploeg uit Zwolle niet meer op het scorebord te zetten. Genemuiden besliste 7 minuten in blessuretijd de wedstrijd definitief: Rens van Benthem scoorde 2-0.

Het tot vanmiddag nog puntloze Noordscheschut verraste vriend en vijand, maar bovenal tegenstander ONS Sneek door in de eerste helft al een 3-0 voorsprong te nemen. Kroezen, Kiekebelt en Koster waren de doelpuntenmakers voor de ploeg uit Drenthe. Na de pauze deed Gerben Visser iets terug voor ONS, maar Hamberg bracht met de 4-1 de marge weer op 3. In de slotfase werd het nog spannend toen andermaal Visser en Jermaine Bregita de stand terugbrachten tot 4-3, maar een gelijkmaker zat er niet meer in voor de ploeg uit Sneek. Zo is Noordscheschut niet alleen van de nul af, maar schrijft het ook zijn eerste overwinning van het seizoen bij én verlaat het de laatste plaats van de ranglijst.

Die laatste plaats is nu voor SDC Putten. Op eigen veld verloor de ploeg van Mark Bakker met 0-1 van Eemdijk. Het enige doelpunt viel 5 minuten voor rust en werd gemaakt door Armend Selimi. Door de zege klimmen de Diekers naar de tweede plaats.

Flevo Boys revancheerde zich voor de met 3-0 verloren derby tegen Urk. Op eigen veld was de ploeg uit Emmeloord met 4-0 een maatje te groot voor DETO. Na een eerste helft waarin Flevo Boys duidelijk sterker was, stond het 2-0 door doelpunten van Johan Tiems en Timon Rorije. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld; Yumé Ramos en andermaal Rorije brachten de eindstand op het bord.

Zoals al vaker dit seizoen schoot Urk op eigen veld uit de startblokken. In de topper tegen nummer 2 Buitenpost stond het binnen de minuut 1-0 via Hessel Snoek. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de tegenstander uit Friesland steeds beter in het spel. Zeker na rust legde Buitenpost veel strijd aan de dag en kreeg het een aantal mooie kansen om gelijk te maken. Zo raakte Jongsma de paal en ging een schot van Schokker net over. Gescoord werd er echter niet meer op de Vormt, waardoor Urk de koppositie verder verstevigt. Het gat met de nummer 2 Eemdijk is 3 punten. Volgende week zaterdag treffen beide ploegen elkaar op de Vinken.

Onderin de stand deden AZSV en Swift goede zaken. AZSV had op eigen veld slechts 1 helft nodig tegen NSC. Bij rust stond de ploeg uit Aalten al met 4-0 voor, in de tweede helft veranderde daar niets meer aan. Swift won ook met duidelijke cijfers. Op bezoek bij Volendam werd het 1-4 voor de Amsterdammers.

HZVV nam de 3 punten mee naar Hoogeveen. Op bezoek bij De Dijk werd het 0-2. De doelpunten waren van Tim Riksman en Alex Zomer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD