donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B | Nieuweling Lars Miedema direct belangrijk voor Genemuiden; Urk, Volendam...

Hoofdklasse B | Nieuweling Lars Miedema direct belangrijk voor Genemuiden; Urk, Volendam en DETO nog foutloos

In de Hoofdklasse B zijn na de tweede speelronde nog drie clubs zonder puntverlies: DETO, Urk en Volendam. DETO won thuis van Eemdijk, Urk hield 3 punten over aan de uitwedstrijd tegen Putten en Volendam won van HZVV. Genemuiden won op bezoek bij Swift. Lars Miedema had hierbij direct een grote rol.

Genemuiden toonde veerkracht op bezoek bij Swift en nieuwkomer Lars Miedema was daarbij de grote man. Evenals vorige week kwam de ploeg uit de tapijtstad al vroeg aan de leiding, ditmaal door een doelpunt van Rens van Benthem, die een inworp van Bart Jan Brouwer binnen kopte. Even daarna moest Genemuiden echter met 10 man verder, omdat de scheidsrechter een overtreding zag van Osama Ben Kaddour op Ties Bos. Een beslissing waar bij de bezoekers veel boosheid over was, omdat zij vonden dat Bos eerst zelf een overtreding beging. Ondanks de man minder bleef de 0-1 stand tot aan de rust op het bord staan, maar aan het begin van de tweede helft leek Swift de man-meer situatie uit te spelen. Binnen 5 minuten stond het 2-1 voor doelpunten van Noa Benninga en Fidel Yimaz. Genemuiden rechtte echter de rug door in de laatste 20 minuten nog tweemaal toe te slaan. Beide doelpunten waren van nieuwkomer Lars Miedema, die daarmee direct zijn waarde bewees.

Urk gaf de goede competitiestart op bezoek bij SDC Putten een passend vervolg. Een sterke eerste helft werd op slag van rust beloond met de 0-1 van Riekelt Jan Brands. Beide ploegen kregen na rust nog behoorlijke kansen, maar meer doelpunten vielen er niet waardoor Urk na twee duels nog foutloos is.

Ook Volendam heeft na twee wedstrijden nog de volle buit. Op eigen veld slaagden de Noord-Hollanders er tegen HZVV in de eerste helft niet in om het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten, maar 5 minuten na rust lukte dat alsnog. Joey Tol was verantwoordelijk voor de 1-0. Na de goal zette HZVV nog wel aan, maar 8 minuten voor tijd besliste Azedinne Sout het duel: 2-0.

Eemdijk wacht nog op de eerste driepunter van het seizoen. Op bezoek bij DETO werd met 3-2 verloren. Coplan Soumaoro opende, net als vorige week, de score voor de ploeg uit Vriezenveen. Op slag van rust benutte hij een strafschop die was toegekend na een handsbal. Twaalf minuten na de pauze bracht Frank Heus de ploegen weer in evenwicht, op aangeven van Argjend Selimi, maar lang konden de Diekers daar niet van genieten. Direct uit de aftrap was het Bas Postma die de 2-1 binnenwerkte. Zo’n 20 minuten voor tijd zette Argjend Selimi de ploegen wederom naast elkaar door de 2-2 te maken namens Eemdijk. Wat volgde was een spannende slotfase, met kansen over en weer. Vlak voor tijd was het Bas Postma, die met zijn tweede van de middag de wedstrijd besliste in het voordeel van DETO: 3-2.

Op het eigen sportpark wist Flevo Boys met 3-1 te winnen van Berkum. Na een weinig verheffend eerste halfuur kwam de ploeg uit Emmeloord met 1-0 aan de leiding door een doelpunt van Yander Zandbergen. Die stand bleef op het bord staan tot Johan Tiens 8 minuten voor tijd de voorsprong verdubbelde. Even leek er nog een spannende slotfase te komen toen Berkum 1 minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd de 2-1 maakte via Assche Visscher, maar Flevo Boys antwoordde vrijwel direct via Timon Rorije. Eindstand: 3-1.

ONS Sneek heeft de goede start van de competitie geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij AZSV werd met 2-1 verloren. De ploeg uit Aalten nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong. Een kwartier na rust kon Sneek nog wel de aansluiting vinden middels een vrije trap van Gabriel Fernando, maar ondanks kansen voor beide ploegen werd er in het restant van het duel niet meer gescoord.

Na een eerste helft waarin beide ploegen mogelijkheden kregen, nam Buitenpost een minuut of zes voor rust de leiding op bezoek bij Noordscheschut door een goal van Rob Schokker. In de 50ste minuut werd de marge verruimd toen Rolf Dijk een vrije trap op fraaie wijze binnenkrulde. Invaller Marvin Mol zorgde er met de 1-2 voor dat de slotfase toch weer spannend werd, maar vlak voor tijd besliste Erolind Dergurti het duel in Fries voordeel: 1-3.

NSC
won in een niet al te hoogstaand duel op bezoek bij De Dijk. De 0-1 was een eigen goal van de Amsterdammers, de 0-2 kwam op naam van Anass Ghadarri, die een mooie aanval doeltreffend wist af te ronden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD