donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Genemuiden nieuwe koploper na gelijkspel Urk

Hoofdklasse B: Genemuiden nieuwe koploper na gelijkspel Urk

De Hoofdklasse B kent na zaterdagmiddag een nieuwe koploper. Genemuiden won op eigen veld de topper van Eemdijk, terwijl Urk niet verder kwam dan een gelijkspel op bezoek bij De Dijk. SDC Putten is na een zege op directe concurrent Noordscheschut van de laatste plaats af.

Urk is nog altijd ongeslagen, maar de 0-0 op bezoek bij De Dijk zal wellicht toch aanvoelen als een nederlaag. De ploeg van Gert-Jan Karsten ziet door het gelijkspel Genemuiden niet alleen in punten gelijk komen, maar ook de koppositie op doelsaldo overnemen.

Dat deed Genemuiden door een 3-0 zege op Eemdijk. Kay Velda scoorde al na 13 minuten uit een strafschop. Osama Ben Kaddour en Sijmon Eenkhoorn deden dit in de tweede helft. Eemdijk speelde niet onaardig, maar slaagde er ook niet in om het duel spannend te maken.

Onderin de stand won SDC Putten het belangrijke thuisduel van Noordscheschut. Op de eigen Putter Eng was de ploeg van Mark Bakker de gehele eerste helft de bovenliggende partij, en stond het bovendien verdiend op voorsprong. Mark Bouwman tikte na ruim een half uur een rebound binnen. Ook na de pauze was SDC de betere, al ging Noordscheschut met optimistisch spel op zoek naar de gelijkmaker. Een goal wilde echter niet vallen voor de Drenthen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Rik Vermeij die met zijn goal de beslissing en de zeer belangrijke driepunter voor de Puttenaren bracht: 2-0.

AZSV begon sterk aan de thuiswedstrijd tegen DETO. Na een aantal gemiste kansen in de openingsfase was het na een kleine 10 minuten spelen wel raak toen een afgeslagen bal binnenviel. Na de 1-0 kwam DETO beter in het spel, wat na een half uur resulteerde in de gelijkmaker van Melvin Degenaar, die een prachtige pas van Hans Mattie verzilverde. AZSV bleef gevaarlijk in de omschakeling, waardoor het niet veel later opnieuw aan de leiding kwam via Joost Rasing. In de tweede helft wist DETO de rug te rechten en tot de 2-2 te komen via Tom Koelman. Beide ploegen kregen nog wel kansen, maar een winnaar kwam er niet meer.

Berkum kent een tot nu toe wat teleurstellend seizoen. Ook op bezoek bij HZVV wist de ploeg uit Zwolle niet tot winst te komen. In Hoogeveen stond het lang 0-0, maar 20 minuten voor tijd kwam HZVV aan de leiding via Kelly Joao. Tien minuten voor tijd was het Chris van der Meulen die een te korte terugspeelbal afstrafte, en zo nog een punt redde voor Berkum.

Flevo Boys en Buitenpost waren in hun onderlinge duel aan elkaar gewaagd. Toch gingen de Emmeloorders er met de zege vandoor. Nadat beide ploegen in de loop van de eerste helft een opgelegde kans lieten liggen, opende Timon Rorije vlak voor rust de score, door een mooie dieptebal van Yander Zandbergen binnen te werken. Buitenpost slaagde er voor rust niet meer in om de schade te herstellen, maar deed dit 2 minuten na rust alsnog via Rob Schokker. De Friezen gingen op zoek naar de 1-2, maar vlak voor tijd viel de goal aan de andere kant via Yumé Ramos.

Op eigen veld behaalde Swift een klinkende zege op ONS Sneek. Het werd 5-2 voor de Amsterdammers. Volendam blijft achter de koplopers prima presteren. Het stond al binnen 2 minuten met 1-0 voor tegen NSC, en liet de zege geen moment in gevaar komen; 3-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD