Volg ons

Hoofdklasse

Hoofdklasse B: Geen winst voor Genemuiden en Swift, Eemdijk en SDC Putten profiteren optimaal

Hoofdklasse B: Geen winst voor Genemuiden en Swift, Eemdijk en SDC Putten profiteren optimaal

Sportclub Genemuiden is na één speelronde alweer koploper af. Op Urk werd het 1-1, wat niet genoeg was om de eerste plaats vast te houden. Ook nummer 2 Swift wist niet te winnen. In Nijkerk gingen de Amsterdammers hard onderuit tegen NSC. Eemdijk en SDC Putten profiteerden optimaal van het puntenverlies van de top-2 en nemen nu respectievelijk de eerste en tweede plaats in na zeges op DETO en Flevo Boys.

Eemdijk won, al ging dit niet gemakkelijk. In een gelijkopgaand duel met laagvlieger DETO, waar de nieuwe trainer Hennie in ’t Hof (foto) voor het eerst op de bank zat, werd het 0-1. Bas Buimer maakte een kwartier na rust het enige doelpunt. DETO was in de slotfase nog een aantal keer zeer gevaarlijk, maar wist de schade niet meer te repareren. Door de zege is Eemdijk de nieuwe koploper in de hoofdklasse B.

SDC Putten is de nieuwe nummer 2. De Puttenaren kenden weinig problemen met Flevo Boys, al kreeg de ploeg uit Emmeloord in de slotfase nog wel kansen op meer dan een 3-1 nederlaag. Binnen 5
minuten stond SDCP al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Kees Pluim en Jurian van den Brink. Na een kwartier kreeg Flevo Boys de uitgelezen kans om de wedstrijd weer spannend te maken, maar de
toegekende strafschop werd gestopt door doelman Martin van Barneveld. Na rust scoorde Jordy van Selm de 3-0, Flevo Boys redde de eer via Yumé Ramos.

Genemuiden pakte in extremes nog wel een punt bij Urk, maar dat was niet voldoende om de koppositie te behouden. In een wat tamme eerste helft had Urk het initiatief en kreeg het na een half uur een grote kans via Jelle de Boer. Zijn kopbal ging maar net over het doel. Pas vlak voor rust kon Genemuiden de eerste kans noteren, een kopbal van Sijmen Eenkhoorn ging net naast. Na rust trok Genemuiden de wedstrijd wat meer naar zich toe, maar het was Urk dat op voorsprong kwam. Lucas Nagel strafte geknoei in de Genemuiden-verdediging genadeloos af: 1-0. Genemuiden ging op jacht naar de gelijkmaker, maar creëerde in eerste instantie weinig. Dat gebeurde pas een minuut of 5 voor tijd, toen Nouredinne Boutzamar de bal schitterend inschoot. De redding van Urk-goalie Strijker was al even fraai. Toch viel de gelijkmaker 1 minuut later alsnog. Jens Jurn Streutker redde een punt voor Genemuiden, maar zijn treffer kon niet meer voorkomen dat Genemuiden naar de derde plaats zakte.

Swift leed op bezoek bij NSC in Nijkerk een dikke nederlaag. Binnen een halfuur was het al 3-0 door een doelpunt van Yordi Grovenstein en twee van Jonathan Martina. Na rust kwam de ploeg uit Nijkerk niet in de problemen en wist het via Kevin van Essen en Zakaria El Bennay de stand zelfs naar 5-0 te tillen. Swift zakt door de nederlaag naar plaats 4, de promovendus uit Nijkerk staan knap vijfde.

Ook de andere promovendus, HZVV, kon drie punten bijschrijven. In de Drentse derby werd ACV verrassend met 2-1 verslagen. De Assenaren kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong door Pascal Huser, die een vrije trap prachtig in de kruising schoot. Na rust maakte Fabian Stevens gelijk namens HZVV. Halverwege de tweede helft moest ACV met 10 man verder na een tweede gele kaart voor Justin Mulder. HZVV profiteerde direct van de man meer situatie door de 2-1 de maken. Sander Dzemidzic kopte raak uit een corner. Bij deze stand bleef het, al had HZVV in de slotfase nog kansen op meer doelpunten.

Berkum kende een moeizame start van de wedstrijd tegen Purmersteijn. Binnen een kwartier zette Genairo Promes de ploeg uit Purmerent op 0-1 en in de 23ste minuut kreeg Jason Huisman een rechtstreekse rode kaart. De Zwollenaren rechten echter de rug en kwamen in de 32ste minuut op gelijke hoogte via Jonathan van Marle. Vlak voor rust was de comeback compleet toen Johnsen Bacuna de 2-1 aantekende. In de tweede helft gooide Berkum de wedstrijd in het slot. Chris van der Meulen was ruim 20 minuten voor tijd trefzeker: 3-1.

Volendam en staphorst speelden vorig seizoen tot het laatste moment om promotie naar de derde divisie, maar beide ploegen zijn daar op dit moment nog ver van verwijdert. Het onderlinge treffen in Volendam eindigde in 1-1. Lang leek Volendam op weg naar een zege na een goal van Jens Kras aan het begin van de tweede helft, maar Martin van ’t Ende gooide vlak voor tijd roet in het eten door de 1-1 binnen te
tikken.

Buitenpost kreeg legio kansen in Amsterdam, maar toch kwam het niet verder dan 1-1 tegen de Dijk. Vlak voor rust bracht Rik Weening Buitenpost aan de leiding, maar geknoei in de Friese verdediging luide aan het begin van de tweede helft de 1-1 voor de Dijk in. Door het gelijkspel blijven beide ploegen in de gevarenzone, al deed Buitenpost de laatste plaats wel over aan DETO.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse