woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: eerste zege voor Eemdijk, Urk alleen aan kop

Hoofdklasse B: eerste zege voor Eemdijk, Urk alleen aan kop

In de Hoofdklasse B is Urk door een 2-0 zege op AZSV nu alleen koploper. Eemdijk behaalde tegen het tot nu toe nog foutloze Volendam de eerste overwinning van het seizoen en ook Berkum kon de eerste
driepunter noteren.

NSC liep op het eigen sportpark tegen een flinke nederlaag op. Swift was met 1-4 te sterk. De Nijkerkers kwamen een minuut of 10 voor rust nog wel aan de leiding door een fraaie volley van Yannick Cornelisz. Toen Swift vlak daarna met 10 man verder moest naar en rode kaart leek niets een overwinning van NSC nog in de weg te staan. In de tweede helft zakte de thuisploeg echter ver weg, waardoor Swift ondanks de man minder gemakkelijk kon uitlopen naar een 1-4 zege.

Het tot vanmiddag nog foutloze DETO verloor op bezoek bij Buitenpost met 1-0. De Friezen hadden de hele wedstrijd de betere kansen, maar DETO-doelman Stopel was meermaals een sta in de weg. Op de penalty van Robin Huisman de Jong moest de sluitpost 4 minuten voor tijd echter het antwoord schuldig blijven.

Eemdijk heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. Op de eigen Vinken stond het tegen Volendam lang 0-0, maar in de laatste 20 minuten sloeg de thuisploeg 2 maal toe. Armend Selimi was het eindstation van een mooie aanval, waarbij prachtige pass van Jan Pieter Hartog werd doorgekopt door Nigel van Zelst. 12 minuten voor tijd kopte Jeffrey van den Dikkenberg de eindstand op de borden: 2-0.

Na een stroeve seizoensstart boekte Berkum vanmiddag een regelmatige overwinning. Op eigen veld kreeg Noordscheschut met 4-0 klop. Chris van der Meulen in de eerste helft en Johnsen Bacuna, nogmaals van der Meulen en de van Excelsior’31 overgekomen Boy Boeloerditti na de pauze waren de doelpuntenmakers.

De vorige 2 duels van Genemuiden waren beiden spektakelstukken te noemen. Zaterdagmiddag was daar geen sprake van, maar de 3 punten bleven na een 1-0 zege op De Dijk wel op de eigen Wetering. Rens van Benthem was na een halfuur de enige doelpuntenmaker. De Amsterdammers kwamen nog wel met een slotoffensief, maar de gelijkmaker wilde niet meer vallen.

HZVV en Flevo Boys deelden de punten in Hoogeveen. De thuisploeg schoot uit de startblokken en stond binnen 2 minuten aan de leiding door een goal van Noah ten Brinke. Naarmate de eerste helft vorderde melde ook Flevo Boys zich meer in de wedstrijd, wat in de extra tijd resulteerde in de 1-1 van Thomas Potters. Beide ploegen gingen in de tweede helft nog wel op zoek naar de overwinning, maar de ruststand bleek ook de eindstand.

De vraag was of de 2 gigantische kansen die Urk in de eerste helft liet liggen tegen AZSV de ploeg na de pauze misschien fataal zouden worden. Daar bleek geen sprake van te zijn. De koploper sloeg binnen het kwartier na de thee 2 keer toe, Jan de Boer ronde een Counter af en Riekelt Jan Brands zorgde niet veel later voor 2-0 vanaf de stip. Door de zege is Urk niet alleen de enige ploeg die nog foutloos is, maar heeft het bovendien nog geen enkele tegentreffer hoeven slikken.

In een duel met veel gele kaarten wist ONS Sneek de punten op het eigen sportpark te houden. Tegen SDC Putten werd met 2-1 gewonnen. Han van Dijk in de 25ste en Rik Weening in de 67e minuut zorgden voor een 2-0 voorsprong. Vlak na de tweede treffer zag Sneek-aanvoerder Tankink een rode kaart. Bart Posthouwer profiteerde vlak daarna meteen van de man-meer situatie namens SDC, waardoor er nog een spannende slotfase kwam, maar de Puttenaren slaagden er niet meer in een punt uit het vuur te slepen: 2-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD