woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseEemdijkHoofdklasse B: Eemdijk pakt eerste periode

Hoofdklasse B: Eemdijk pakt eerste periode

Eemdijk is de winnaar van de eerste periode in de Hoofdklasse B. De ploeg won zelf op bezoek bij Urk en dat was genoeg voor de periodetitel. De topper tussen Swift en Genemuiden werd een prooi voor de Amsterdammers. NSC is door een zege op Flevo Boys naar de derde plaats geklommen.

Eemdijk moest winnen om de eerste periode veilig te stellen en dat deed het op bezoek bij Urk. Urk kwam nog wel op voorsprong door een goal van William de Boer na matig verdedigen aan de kant van Eemdijk. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg liet zich echter niet van de wijs brengen en trok de stand binnen 3 minuten gelijk via Jesper van Dalen. Tien minuten voor rust kwam Eemdijk aan de leiding. Bas Buimer was het eindstation van een schitterende aanval. Met de 1-2 stand werd de rust bereikt. In de tweede helft bleef het lang 1-2 en kreeg Urk ook wel mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het was David van de Groep die Eemdijk ruim een kwartier voor tijd op een grotere voorsprong zette: 1-3. De wedstrijd leek beslist, maar 5 minuten voor tijd maakte Jelle de Boer de 2-3 namens Urk, waardoor het nog even heel spannend werd op de Vormt. Bas Buimer maakte een minuut of 3 na de aansluitingstreffer van Urk aan alle onzekerheid een einde door de 2-4 aan te tekenen en bezorgde Eemdijk op die manier de eerste periode. Door het winnen van de periodetitel mag Eemdijk meedoen aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie en kan het dus de omgekeerde weg van vorig seizoen bewandelen, toen het via diezelfde play-offs uit de Derde Divisie degradeerde.

Swift blijft tweede met evenveel punten als Eemdijk, maar een iets minder doelsaldo. Op het eigen sportpark wonnen de Amsterdammers de topper met 1-0 van SC Genemuiden. Guido de Graaf was de maker van het enige doelpunt. Genemuiden is naar plaats vijf gezakt.

SDC Putten slaagde er niet in gelijke tred te houden met de koplopers. Op het eigen sportpark verloor het met 1-2 van Berkum. Na een klein halfuur kwam de ploeg uit Zwolle aan de leiding door een rake kopbal van Mark van der Meulen. Even later was het alweer 1-1, Jordy van Selm scoorde namens SDC. 20 minuten voor tijd was het Thom Koke die Berkum de overwinning schonk. Door de nederlaag zakt SDC Putten naar plaats 4 en wordt het op doelsaldo gepasseerd door NSC, dat in een niet al te hoogstaande wedstrijd met 2-0 won van Flevo Boys. Jonathan Martina was verantwoordelijk voor beide doelpunten, Yordi Grovenstein was in beide gevallen de aangever.

Staphorst won met 3-0 van Buitenpost. In de eerste helft kreeg de ploeg van Paul Weerman wel kansen, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft kwam Buitenpost beter in de wedstrijd en kreeg het zelfs mogelijkheden op een voorsprong. Juist toen de Friezen dachten dat er misschien iets te halen viel kwam Staphorst aan de leiding door een eigen goal van Jelmer Vos. 3 Minuten daarna maakte Martijn Brakke de 2-0, vlak voor tijd gooide Stan Haanstra met de 3-0 de wedstrijd in het slot.

HZVV won met 0-2 van DETO. Nadat de ploeg uit Hoogeveen in de eerste helft al de beste mogelijkheden kreeg, wist het dit na rust ook uit te drukken in de score. Lorenzo Valente en Yoran Popovic waren trefzeker.

Een tijd leek De Dijk op weg naar een verrassende zege op ACV. Feyo Glim opende een kwartier voor rust de score voor de Amsterdammers, maar door een onvervalste hattrick van Matthijs Hardijk, in de laatste 22 minuten van de wedstrijd, kon ACV toch nog met een 1-3 zege huiswaarts. Volendam en Purmersteijn deelden de punten. De wedstrijd in Volendam eindigde in 3-3.

Volgend weekend is er geen competitie. De clubs uit de hoofdklasse zullen dan uitkomen in de diverse districtsbeker toernooien.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD