Volg ons

Hoofdklasse

Hoofdklasse B: Eemdijk blijft koploper na zege op Buitenpost en Staphorst verslaat ACV

Hoofdklasse B: Eemdijk blijft koploper na zege op Buitenpost en Staphorst verslaat ACV

Eemdijk sluit het kalenderjaar 2019 af als lijstaanvoerder van de hoofdklasse B. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Buitenpost (2-3). De nummer twee op de ranglijst Staphorst liet met grote cijfers ACV achter zich (4-0).

De vorig seizoen uit de Derde Divisie gedegradeerde ploeg kwam al vroeg op achterstand toen doelman Beukers zich liet verrassen door een afstandsschot van ongeveer 50 meter. Na een kwartier voetbal stond de 1-1 al weer op het scorebord, Bas Buimer schoot de toegekende strafschop binnen (1-1). Nog voor de pauze kwam de thuisploeg op 2-1 en in de tweede helft moest Eemdijk verder met één man minder nadat Jordie Huijgen de rode kaart kreeg. Buimer wist met nog eens twee doelpunten alsnog de zege binnen te slepen (2-3). De laatste treffer, kort voor het einde van de wedstrijd, werd ook gemaakt vanaf de penaltystip. Buitenpost-doelman kreeg vanwege het veroorzaken van deze strafschop ook de rode kaart.

De uitslagen:
Buitenpost – Eemdijk 2-3
NSC Nijkerk – Urk 4-2
Volendam – SDC Putten 3-0
Flevo Boys – SC Genemuiden 3-1
Staphorst – ACV 4-0
Swift – HZVV 2-3
DETO – Berkum 1-1
De Dijk – Purmersteijn 4-0

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse