zondag, januari 29, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Eemdijk blijft koploper na zege op Buitenpost en Staphorst verslaat...

Hoofdklasse B: Eemdijk blijft koploper na zege op Buitenpost en Staphorst verslaat ACV

Eemdijk sluit het kalenderjaar 2019 af als lijstaanvoerder van de hoofdklasse B. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Buitenpost (2-3). De nummer twee op de ranglijst Staphorst liet met grote cijfers ACV achter zich (4-0).

De vorig seizoen uit de Derde Divisie gedegradeerde ploeg kwam al vroeg op achterstand toen doelman Beukers zich liet verrassen door een afstandsschot van ongeveer 50 meter. Na een kwartier voetbal stond de 1-1 al weer op het scorebord, Bas Buimer schoot de toegekende strafschop binnen (1-1). Nog voor de pauze kwam de thuisploeg op 2-1 en in de tweede helft moest Eemdijk verder met één man minder nadat Jordie Huijgen de rode kaart kreeg. Buimer wist met nog eens twee doelpunten alsnog de zege binnen te slepen (2-3). De laatste treffer, kort voor het einde van de wedstrijd, werd ook gemaakt vanaf de penaltystip. Buitenpost-doelman kreeg vanwege het veroorzaken van deze strafschop ook de rode kaart.

De uitslagen:
Buitenpost – Eemdijk 2-3
NSC Nijkerk – Urk 4-2
Volendam – SDC Putten 3-0
Flevo Boys – SC Genemuiden 3-1
Staphorst – ACV 4-0
Swift – HZVV 2-3
DETO – Berkum 1-1
De Dijk – Purmersteijn 4-0

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD