maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse A: Ondanks zege nog geen kampioensfeest voor Ter Leede

Hoofdklasse A: Ondanks zege nog geen kampioensfeest voor Ter Leede

Ter Leede deed wat het zaterdagmiddag moest doen en dat was de uitwedstrijd winnen van Zwaluwen (1-3). Concurrent Volendam wist echter ook af te rekenen met  Achilles Veen (1-2) waardoor de festiviteiten voor de lijstaanvoerder nog even in de ijskast gezet konden worden. In de onderste regionen van de ranglijst is ook nog niet alles beslist, DFS en Nootdorp gingen beiden onderuit waardoor laatstgenoemde ploeg nog altijd één punt voorsprong heeft op de ploeg uit Opheusden als het gaat om het kunnen vermijden van directe degradatie. 

Het publiek moest 37 minuten wachten totdat het de eerste treffer van de middag voorgeschoteld kreeg. een voorzet van Jeffrey Blok kwam uit bij Jordly Petronia die de bal binnen kopte in het voordeel van Ter Leede (0-1). Nog voor de pauze wist de koploper de voorsprong verder uit te breiden door een treffer van Joey van den Berg (0-2). Vroeg in de tweede helft werd de spanning weer helemaal teruggebracht toen Jerry Scholman doelman Bekkers wist te passeren (1-2). In de 64ste minuut werd het duel beslist toen Ian van Otterlo de 1-3 aan liet tekenen. Zwaluwen eindigde het duel met negen spelers op het veld. Acht minuten voor het einde van de officiële speeltijd ontstond er een opstootje waarna Marvin van Tienen en Anthony Pique de rode kaart kregen van de dienstdoende scheidsrechter. Hierop werd daarna direct een korte afkoelingsperiode ingelast door laatstgenoemde. Na de hervatting wist geen van beiden ploegen het net van de tegenstander nog te vinden.

RKAV Volendam kwam na veertien minuten spelen aan de leiding door Harry Zwarthoed (0-1). Nog in de eerste helft kwam Achilles Veen echter verrassend weer op gelijke hoogte, Bas van Loon was daar verantwoordelijk voor (1-1). Na iets meer dan een uur spelen maakte naar later bleek Stefan Plat de winnende treffer voor Volendam. Laatstgenoemde ploeg speelde ruim twintig minuten met een man minder na de rode kaart voor doelman Sander Binken.

Uitslagen:
Achilles Veen – Volendam 1-2
FC ‘s-Gravenzande – Capelle 0-3
FC Rijnvogels – Smitshoek 1-3
Jodan Boys – Jong FC Den Bosch 3-0
Swift – SC Feyenoord 2-3
XerxesDZB – Nootdorp 2-0
Zwaluwen – Ter Leede 1-3
Spijkenisse – DFS 5-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD