dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie'Honsbeek-effect' loodst VVSB ook langs HHC

‘Honsbeek-effect’ loodst VVSB ook langs HHC

VVSB heeft zaterdagavond goede zaken gedaan om weg te komen uit de gevaarlijke degradatiezone van de Tweede Divisie. Op de Boekhorst werd HHC Hardenberg met 4-2 aan de kant geschoven.

Uit-complex
Verliezen in uitwedstrijden is voor trouwe fans van HHC niets nieuws meer. De Hardenbergers wachten al sinds begin oktober op een zege buitenshuis en ook de decembermaand kon niet feestelijk worden ingeluid. De ploeg van Gert Jan Karsten begon sterker aan de wedstrijd, maar verder dan enkele pogingen van afstand kwam het niet.

Op de brommer
VVSB kwam geleidelijk aan steeds beter in de wedstrijd en drukte dit ook uit in kansen. Rechtsback Richelo Facunda was vrijwel de hele wedstrijd ‘op de brommer’ en hij kreeg ook de eerste grote kans op zijn naam. HHC-keeper Sander Danes kon nog redden, maar via de daar op volgende corner kwamen de Noordwijkerhouters op voorsprong. Het was verdediger Sven Verlaan die bij de tweede paal de bal in het net werkte en daarmee een startsignaal gaf voor een hele zwakke periode van HHC.

Gifbeker
De oranjehemden kwamen eigenlijk niet meer aan voetballen toe en verder dan een corner van aanvoerder Glenn Kobussen, die in een keer op de lat draaide, kwam het niet. Achterin ging het ook helemaal mis in de defensie van HHC en dit zorgde voor de 2-0. Na slordig balverlies van de laatste linie stond VVSB-aanvaller Mohamed el Osrouti in een keer oog-in-oog met doelman Danes. De behendige nummer 7 dribbelde langs de keeper en schoof de bal in het lege doel. De gifbeker was nog niet leeg voor HHC, want ook de 3-0 werd nog voor rust op het scorebord gezet. Na een schitterende lange voorzet van Verlaan kopte Frans van Niel de bal in de verre hoek.

Aansluiting
In de tweede helft pakte HHC het initiatief – zij het wat moeizaam – in handen. Drie wissels maakten niet direct het verschil, aangezien het ook vooral weer VVSB was wat de echte mogelijkheden kreeg. Toch was het in de 78e minuut wél raak en zodoende kwam er nog een spannend laatste kwartier. De aanvallers van de Hardenbergers liepen er vandaag vrij anoniem bij, dus de doelpunten moesten uit de andere linies komen. Verdediger Koos Werkman kopte de bal uit een corner achter VVSB-keeper Ruben Valk en er was weer een soort van hoop voor de ploeg uit Hardenberg.

Genadeklap

Deze hoop was ook nu weer van korte duur. Vier minuten later was het wéér uitblinker El Osrouti die scoorde. Deze 4-1 was de definitieve genadeklap, mocht die nog niet al eerder gevallen zijn. HHC kwam nog wél op 4-2 via opnieuw een kopbal, dit keer afkomstig van het hoofd van spits Rob van der Leij.

Door deze tweede overwinning op rij lijkt gesproken te kunnen worden van het ‘Jack Honsbeek-effect’. De interim-trainer neemt nog steeds de honneurs waar na het ontslag van Mark Schenning en presteert met zes uit zes optimaal. Het elftal lijkt weer de goede vorm te pakken te hebben. Precies op tijd voor de derby tegen koploper vv Katwijk volgende week.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD