maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHolder gaat, Ter Wielen komt naar Spakenburg

Holder gaat, Ter Wielen komt naar Spakenburg

Spakenburg neemt voortijdig afscheid van aanvaller Robby Holder. De buitenspeler vertrekt ondanks een doorlopend contract bij de degradant uit de Tweede Divisie. Daar tegenover staat de komst van doelman Leon ter Wielen, die afgelopen seizoenen het doel van Achilles ’29 en Fortuna Sittard verdedigde.

Opvolger van Krul

De 28-jarige sluitpost moet het keepersprobleem van de Blauwen verhelpen. Afgelopen jaar had de club vijf keepers onder contract staan, maar alleen André Krul bleek te voldoen. Omdat Krul echter een voorkeur heeft voor exotische competities en om die reden niet wilde verlengen op de Westmaat, was Spakenburg genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe doelman. In Ter Wielen is die gevonden. “Leon is een relatief jonge keeper met al flink wat ervaring. Dat is precies wat we nodig hebben onder onze lat”, stelt technisch manager Melrik Beukers op de clubsite.

Spakenburg niet mijn club

De technische commissie heeft bovendien vandaag een afspraak met Robby Holder. De uitkomst daarvan staat echter al vast. De oud-speler van FC Lienden, in het kielzog gekomen van de reeds vertrokken Hans van de Haar, kondigde gisteren reeds aan zijn doorlopende contract in te willen leveren. ,,Ik denk dat Spakenburg toch niet mijn club is’’, concludeert Holder in gesprek met De Bunschoter. ,,Spakenburg is een mooie club met een mooie accommodatie en aardige mensen, maar mijn prestaties waren niet goed. En waar dat aan ligt, weet ik niet. Dit is voor mij een mislukt avontuur geworden. Daar baal ik verschrikkelijk van.’’ In de wandelgangen wordt reeds gefluisterd dat Holder in beeld zou zijn bij DVS’33, dat net als Spakenburg komend seizoen uitkomt in de Derde Divisie Zaterdag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD