dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHogedoorn: "Ik dacht even dat ik nooit meer zou kunnen keepen"

Hogedoorn: “Ik dacht even dat ik nooit meer zou kunnen keepen”

Na maandenlang blessureleed brak voor Jesper Hogedoorn afgelopen week eindelijk de zon weer door. Tijdenlang stond hij aan de kant met klachten aan zijn rechterlies en de juiste methode om daarvan te herstellen, bleef lange tijd uit. Totdat de doelman van Kozakken Boys kennismaakte met liesspecialist Jan Kleinpenning die het probleem in anderhalve minuut had opgelost.

Behandeling via Google

Hogedoorn probeerde werkelijk van alles om van zijn kwetsuur af te komen. Hij liet zich behandelen en zorgde voor voldoende rust. Dat mocht echter allemaal niet baten. Ook krachttraining loste het probleem niet op voor Hogedoorn. Maanden verstreken, totdat Google uiteindelijk uitkomst bood. En alhoewel de keeper de nodige kilometers moest afleggen voor zijn behandeling, had hij dat er zeker voor over. “Ik ben ten einde raad gaan googelen en kwam uit bij liesspecialist Jan Kleinpenning in Almelo. Een behandeling bij hem duurde drie keer tien seconden en dan kon ik weer tweeënhalf uur terugrijden naar Rotterdam. Ik ben in oktober drie keer bij hem geweest”, vertelde Hogedoorn aan TC/Tubantia.

Klachten verdwenen

Na de behandelingen van Kleinpenning verdwenen de klachten van Hogedoorn als sneeuw voor de zon. De oplossing bleek helemaal niet zo lastig te zijn. “Hij lichtte de spier iets op en gaf deze meer lengte. Dat was alles. Met krachttraining erbij kon ik twee weken later een bal over zestig meter trappen”, aldus de doelman, die voor zijn behandeling veel momenten heeft gehad waarop hij twijfelde. “Ik dacht even dat ik nooit meer zou kunnen keepen.” Inmiddels is Hogedoorn weer helemaal klaar om het doel van Kozakken Boys te verdedigen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD