dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagHoge lat bij Hercules: "Bij eerste vijf moet kunnen"

Hoge lat bij Hercules: “Bij eerste vijf moet kunnen”

Hercules-trainer Eric Speelziek wil dit seizoen met Hercules bovenin de Derde Divisie Zondag gaan meedraaien. De oefenmeester vindt een plaats bij de bovenste vijf realistisch voor de Utrechtse club. Dinsdagavond werd op Voordorp wel met liefst 1-5 verloren van Rijnsburgse Boys. “Dat zegt vooral veel over Rijnsburg. Wij waren ondermaats, maar op fronten zijn we afgetroefd”, zo vertelde Speelziek tegenover TweedeDivisie.org.

Zware competitie

En dat na twee goede oefenzeges, met een in de ogen van de trainer op dit moment wat krappe groep. Zijn verwachtingen zijn wel hoog. “We hebben een ploeg die als het een beetje mee zit bij de eerste vijf zou moeten kunnen meespelen. De beloftenteams kan ik moeilijk inschatten, al hebben we vorig seizoen wel ruim van Jong De Graafschap gewonnen. Daar tegenover komen er sterke teams bij als De Dijk, Westlandia en Dongen. HSC’21 en JVC Cuijk waren er al bij, dus het wordt opnieuw een zware competitie.”

Potentie voor Tweede Divisie?

Hercules heeft zich twee seizoenen op rij weten te handhaven in de Topklasse Zondag, terwijl er telkens sterkhouders werden weggekaapt door kapitaalkrachtigere clubs. Met name FC Lienden en de clubs uit Spakenburg weten de Utrechtse velden te vinden. Toch vindt Speelziek wel dat Hercules in staat moet zijn om de Tweede Divisie te bereiken, want de omstandigheden bij de club zijn goed.

Bekijk het gehele interview met Eric Speelziek

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD