zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieUPDATE: Hoeveel steun kregen Tweede Divisie-clubs bij derde NOW-regeling? Dit zijn de...

UPDATE: Hoeveel steun kregen Tweede Divisie-clubs bij derde NOW-regeling? Dit zijn de bedragen

De bedragen van de NOW III-regeling voor de clubs uit de Tweede Divisie zijn bekend gemaakt. Niet alle clubs maakten gebruik van de mogelijkheid tot het aanvragen van steun van de overheid. Ook zijn de uitgekeerde bedragen een stuk lager dan bij de vorige twee NOW-regelingen. In de vorige versie van dit bericht ontbrak AFC ten onrechte.

IJsselmeervogels is, met 34.236,- euro de koploper in het NOW-III klassement. HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys kwamen beiden boven 20.000,- euro. Opvallend is dat vijf clubs geen NOW-aanvraag hebben gedaan. AFC, Excelsior Maassluis, Katwijk, Koninklijke HFC en TEC hebben allemaal geen geld uit de derde NOW-pot ontvangen.

Verder is het goed om toe te voegen dat verschillende clubs nog geen NOW III-steun hebben gekregen vanwege een zogenaamde ‘weeffout’ bij de overheid om te bepalen welke instanties recht hebben op de steun. Over het peilmoment (de maand juni) lopen momenteel bezwaren, die er mogelijk toe leiden dat sommige clubs alsnog compensatie krijgen. Immers, in juni is het voetbalseizoen praktisch ten einde waardoor sommige clubs ook geen loonkosten hebben.

In ons vorige overzicht ontbrak de stichting Goed Genoeg, dat zich sterk maakt voor de sportieve ambities van AFC.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD