vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagAfscheid Lieven Gevaert bij HSV Hoek lijkt voorgekookt

Afscheid Lieven Gevaert bij HSV Hoek lijkt voorgekookt

Het paste allemaal net iets te mooi om waar te zijn. Het aangekondigde vertrek van trainer Lieven Gevaert bij derde divisionist HSV Hoek en zijn aanstelling bij het Belgische KSC Dikkelvenne. Amper een uur nadat officieel bekend werd dat de Belgische trainer de Zeeuwen zou verlaten, verscheen op de website van de Belgische derdeklasser de aankondiging dat Lieven Gevaert de opvolger zou zijn van de aldaar ontslagen trainer Sandy Casieres. Dat was net iets te vlot om geloofwaardig te zijn.

KSC Dikkelvenne beweegt zich voort op het vierde niveau van België. De club is gesitueerd op een klein half uurtje onder het Belgische Gent. De naam Gevaert hangt aan alle kanten aan de club. Het sportpark is vernoemd naar Marc, de voorzitter heet Geert en de man die de club sportief op de kaart zette heet Lieven. Hij bracht de club van de derde provinciale naar de derde amateurklasse.  En liet de club na acht jaren in 2016 achter zich om er nu plotseling terug te keren.  Het plotselinge zit hem in de situatie waarin de club die hij verlaat en die waar hij heen gaat zich bevinden op de ranglijsten. HSV Hoek had geen beste start in de zaterdag derde divisie in Nederland, maar de club herstelde zich en bekrachtigde dit herstel afgelopen zaterdag middels een 1-2 zege bij de nog ongeslagen kampioenskandidaat Sparta Nijkerk.

Ondertussen kwam Dikkelvenne onder leiding van Sandy Casieres tot een 1-1 gelijkspel, waarmee na 7 wedstrijden het zesde punt werd binnengehaald. Maar waar de trainer een week eerder met zijn team na een 6-0 nederlaag tegen Olsen Brakel niks hoorde werd hem direct na de 1-1 zijn ontslag aangezegd. Met andere woorden: dit ontslag lijkt al voor de wedstrijd eigen deze club bekokstoofd.. En dat dan past weer naadloos bij de aankondiging van de Belgen om direct na de aankondiging van het ontslag van Lieven Gevaert bij HSV Hoek diens aanstelling bij Dikkelvenne aan te kondigen.

Dikkelvenne kan daarmee voorlopig weer door met een clubheld in de hoop dat degradatie wordt voorkomen. En HSV Hoek gaat voorlopig even voort met Steven Maes, ad interim.

Jacky Lambert c.s. moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Weer een Belg, zoals de nu vrij zijnde Kenny Verhoene? Gaat de club het zoeken bij Dolf Roks, die onlangs door Sparta op een zijspoor werd gerangeerd of komt de naam De Nooijer nog boven drijven ?

Waarom verdwijnt Gevaert sowieso van het toneel zonder duidelijk antwoord op de vraag waarom?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS