Volg ons

Derde Divisie

Hoek-duo belooft: vaker strafschoppen ‘a la Cruijff-Olsen’ nemen

Hoek-duo belooft: vaker strafschoppen ‘a la Cruijff-Olsen’ nemen

Tegenstanders van Hoek doen er goed aan extra alert te zijn wanneer de Zeeuwen een strafschop mogen nemen. Rik Impens en Steve Schalkwijk broeden namelijk op de gelegenheid om à la Cruijff-Olsen de penalty te nemen.

Het duo van Hoek deed het al eens zo op 15 augustus, toen tegen het Belgische Patro Eisden Maasmechelen vanaf elf meter mocht worden aangelegd. ,,We hadden het nog niet geoefend, maar toen we de strafschop kregen en ik de bal aan Impens gaf, keken we elkaar aan en wisten we genoeg”, glunderde Schalkwijk daarover in de PZC. ,,Vooraf wist niemand dat we dit zouden doen. Onze teamgenoten vonden het allemaal prachtig, maar de tegenstander hoorde ik wel vloeken. Het was leuk om te doen. Je moet het een beetje spannend houden en iets leuks aan het publiek geven. Gelukkig ging hij erin.”

De smaakmakers van Hoek zinnen echter om de historisch bijzondere strafschopvariant ook in de competitie op te voeren: ,,Ik denk het wel. Tegen een club als Goes zal het lastig zijn, want zij weten misschien nu wel dat ze dit kunnen verwachten. Maar eigenlijk is het juist dan leuk om te doen. Je moet soms een beetje risico nemen. Een beetje bluffen hoort er gewoon bij.” Het duo schaart zich in dat geval in het rijtje Cruijff en Olsen, Neymar en Icardi en Messi en Suarez.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie