dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagHoek-aanvoerder Vandepitte: ‘Nacompetitie verhaal van turbulent seizoen’

Hoek-aanvoerder Vandepitte: ‘Nacompetitie verhaal van turbulent seizoen’

Reguillo Vandepitte wist zaterdag met zijn ploeg HSV Hoek ten koste van de amateurs van Ajax met promotie af te dwingen naar de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De aanvoerder van de winnende formatie is van mening dat een weekend weg met de spelersgroep naar Barcelona zorgde voor de noodzakelijke ommekeer tijdens het seizoen die dus beloond werd met het winnen van de nacompetitie.  

Weekend Barcelona
Hoek begon aan het seizoen in de hoofdklasse als een van de kandidaten om promotie af te dwingen. Ondanks goede resultaten in de voorbereiding bleek dat geen garantie te zijn voor succes in de beginfase van de competitie. ,,Deze nacompetitie is het verhaal van een lang en turbulent seizoen. Door een zeer goede voorbereiding op het seizoen waarbij we tegen  sterke tegenstanders speelden werden de verwachtingen van de club en de supporters erg hoog te liggen. Voor de winterstop vielen de resultaten tegen en zag je dat bijna iedereen de hoop had opgegeven op promotie. In januari zijn wij met de spelersgroep een weekend naar Barcelona gegaan. Niet om te trainen want het hele weekend hebben wij geen bal aangeraakt. Als groep zijn we daar echt dichterbij elkaar gekomen en na de winterstop draaiden wij een ijzersterk programma. Iets van zestien wedstrijden ongeslagen en dat bekroonden wij met een periodetitel. Dat weet je dat ook deze weg een lange weg is. Je wordt natuurlijk niet zomaar kampioen van de nacompetitie”, aldus Vandepitte tegenover Voetbal247.

Spijkenisse
De nacompetitie begon voor Hoek met een dubbele confrontatie met een ploeg uit de Derde Divisie. ,,In de eerste ronde stonden wij tegenover Spijkenisse. We wisten dat dit een goede voetballende ploeg was die het in de Derde Divisie lastig hadden. Vorig jaar speelden we ook al tegen deze ploeg toen ze kampioen werden. Thuis speelden wij sterk tegen Spijkenisse en wij wonnen met 1-0, maar het verschil in doelpunten had echt groter moeten zijn. In de uitwedstrijd werd door de tegenstander direct druk gezet en kwamen wij snel met 1-0 achter en het duel verliep moeizaam. Uiteindelijk scoorde een invaller van ons toch de winnende treffer waardoor de ontlading groot was voor iedereen die aanwezig was.”

Spanning
In de finale moest Hoek af zien te rekenen met Ajax. De uitwedstrijd werd met overtuigende cijfers gewonnen, maar thuis liep de spanning hoog op. ,,We wisten de volgende ronde te bereiken en dat voelt dat alsof je iets hebt gewonnen, maar je hebt nog steeds niets. De uitwedstrijd tegen Ajax was voor ons in de beginfase moeizaam te noemen. We moesten met een gehavende selectie naar Amsterdam, maar in de tweede helft speelden wij ijzersterk en overklasten Ajax compleet en wonnen met 1-3, een prima uitgangspositie voor de return in Hoek. Gevolg was echter wel dat mensen al dachten dat de buit binnen was. De thuiswedstrijd gaf veel spanning voor spelers, supporters en anderen. We konden weer een beroep doen op enkele vaste basiskrachten, maar na een half uur spelen had Ajax al twee keer gescoord. Dit was het doemscenario waar eigenlijk niemand rekening mee had gehouden. In de zeventigste minuut maakten wij de 1-2 en hebben wij gevochten voor wat we waard waren. Toen het fluitsignaal klonk ‘ontplofte’ de boel. Zoveel emoties bij spelers, staf, sponsoren en supporters kwamen los. Dat was erg mooi om te zien. Het feest duurde tot in de kleine uren.”

Aanvoerder
Ondanks het succes in de nacompetitie is Vandepitte kritisch over zijn eigen optreden dit seizoen.
Persoonlijk heb ik als voetballer geen topseizoen gehad. In augustus werd ik vader van mijn tweede dochter en naast mijn drukke baan heb ik ook nog een voetbalschool met de naam Skills & Control. Dat samen vraagt veel van je lichaam en geest. Ik probeer altijd belangrijk te zijn voor het team en ben trots dat ik als aanvoerder in dit team heb kunnen spelen. Het is niet altijd makkelijk geweest door randzaken, daarom is het extra lekker dat we nu gepromoveerd zijn”, besluit Vandepitte.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD