zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagHoe zien play-offs tussen Tweede en Derde Divisie eruit?

Hoe zien play-offs tussen Tweede en Derde Divisie eruit?

Met nog maar vier speelronden voor de boeg komen de play-offs voor twee plaatsen in de Tweede Divisie steeds dichterbij. Maar hoe zien de play-offs tussen de Tweede en Derde Divisie er dit seizoen eigenlijk uit? En hoeveel van de clubs die daar aan mee doen willen eigenlijk daadwerkelijk promoveren? We zetten de stand van zaken op een rijtje.

Acht teams strijden om twee plaatsen

In de Tweede Divisie degraderen de nummers zeventien en achttien rechtstreeks. Jong FC Twente is inmiddels al gedegradeerd. De nummers vijftien en zestien moeten meedoen aan de play-offs. Daarin wordt gestreden om twee plaatsen, samen met de zes periodekampioenen van de Derde Divisie Zaterdag en Zondag.

In twee dubbele rondes wordt er toegewerkt naar de twee overgebleven teams. De eerste ronde op 17 en 20 mei, de finaleronde is gepland voor 24 en 27 mei. Dat zal gebeuren via het volgende speelschema.

Schema play-offs Tweede Divisie – Derde Divisie

AEén na hoogste Periodekamp 3e Div ZatHoogstgeplaatste Periodekamp 3e Div Zon
BLaagstgeklasseerde Periodekamp 3e Div ZonNummer 16 2e Div
CEén na hoogste Periodekamp 3e Div ZonHoogstgeplaatste Periodekamp 3e Div Zat
DLaagstgeklasseerde Periodekamp 3e Div ZatNummer 15 2e Div
1
Finaleronde
Winnaar AWinnaar B
Winnaar CWinnaar D

 

Voorzichtig clubs in te vullen

Op dit moment zijn er voorzichtig wat plaatsen in te vullen. Harkemase Boys zal de laagstgeklasseerde periodekampioen van de zaterdag worden en opent dus tegen de nummer vijftien van de Tweede Divisie. FC Lisse of IJsselmeervogels wordt hoogstwaarschijnlijk de hoogstgeplaatste op zaterdag. Scheveningen, Rijnsburgse Boys, Jong Volendam en ASWH strijden – zolang IJsselmeervogels de periodetitel wint – om het overnemen van een periodetitel. Op zondag zal Westlandia de hoogstgeplaatste periodekampioen worden. Daarachter is een strijd tussen Dongen, Quick’20, Hercules en Be Quick 1887.

Wie wil er eigenlijk promoveren?

Het is inmiddels alleen wel de vraag hoeveel van de periodekampioenen daadwerkelijk wil promoveren. Door de gewijzigde licentievoorwaarden hoeven clubs met een goede jeugdopleiding in de Derde Divisie nagenoeg tot geen spelers onder contract te hebben. In de Tweede Divisie zal dat wel moeten en lopen flink wat clubs dus tegen een drempel op. Van de zes clubs die vanuit de Derde Divisie mee gaan doen zijn er vier die dit seizoen geen spelers onder contract wilden hebben. Dan gaat het om Harkemase Boys, Westlandia en de andere twee zondag-teams (Dongen, Quick’20, Hercules en/of Be Quick 1887). Deze clubs hebben allemaal aangegeven ook volgend seizoen geen spelers onder contract te gaan nemen, wat bij promotie voor heel wat strafpunten zal gaan zorgen. De vraag is dus gerechtvaardigd of deze clubs eigenlijk wel willen promoveren?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD