donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHoe lucratief is het KNVB bekertoernooi?

Hoe lucratief is het KNVB bekertoernooi?

Vanavond staan opnieuw fraaie affiches op de agenda in de strijd om de plaatsing voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker, waarbij ook de profclubs instromen. Dat werpt de vraag op hoe lucratief het bekertoernooi eigenlijk kan zijn.

Vergoeding
In De Gelderlander is te lezen dat in de voorronde van het toernooi clubs een vergoeding ontvangen van de voetbalbond van 3.000 euro per deelgenomen voorronde. Tevens werd afgelopen dagen op social media gemeld dat dit seizoen is ingevoerd dat de thuisclub in de voorronde de recettes en kantine-opbrengst incasseert, maar wel de busreis van de tegenstander moet betalen.

Prijzengeld
Echter, pas als het hoofdtoernooi met instroming van de profclubs wordt bereikt gaat de kassa echt rinkelen. Plaatsing voor het hoofdtoernooi levert 10.000 euro prijzengeld op. Voor het bereiken van de tweede ronde wordt er nogmaals 15.000 euro uitgekeerd vanuit Zeist. Plaatsing voor de achtste finale is goed voor nog eens 25.000 euro en de kwartfinale geeft een bonus van 45.000 euro. De uiteindelijke bekerwinnaar ontvangt 250.000 euro prijzengeld van de KNVB.

Clubkas gespekt
VVSB, IJsselmeervogels en ASWH plaatsten zich vorig seizoen voor de achtste finales en verdienden zodoende alleen al aan prijzengeld ruim vijftig duizend euro.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD