dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsHoe lang blijft Danny van den Meiracker nog voetballen?

Hoe lang blijft Danny van den Meiracker nog voetballen?

Over enkele weken tikt Danny van de Meiracker de leeftijd van 32 jaar aan. Dat roept de vraag op hoe lang we nog van het icoon in de Tweede Divisie kunnen genieten. Voetbal247.nl sprak met hem over de toekomst.

Ben je uberhaupt nog enigszins in conditie na zo’n lange periode van corona-onderbreking?

,,Het is eigenlijk meer de vraag wat je verstaat onder ‘conditie’. We trainen natuurlijk al ontzettend lang zonder uitzicht te hebben op wedstrijden. In het begin is dat nog enigszins leuk, maar op een gegeven moment gaat het aan je motivatie vreten. De trainers doen er alles aan om het leuk te houden, maar trainen zonder zicht op wedstrijden is op den duur niet leuk meer. Dan komt die avondklok er nog eens over heen en dan word je voor trainingen naar de zaterdag verwezen. Tsja, dan wordt het lastig allemaal.”

Jullie hebben als selectiegroep op een bepaald moment ook een stuk van de vergoedingen aan de club gegeven, maar ook misten jullie inkomen vanwege het missen van de wedstrijden. Hoe heb jij dat opgevangen?

,,Ik heb een klusbedrijf, ben ZZP er. Ik heb gewoon wat meer werk aangenomen want uiteraard gaan bij mij ook alle kosten gewoon door.”

Ben je er blij mee dat de KNVB de competitie heeft geschrapt en er nu regionale competities op touw zijn gezet?

,,Dat de competitie er uit zou worden gegooid zag je natuurlijk wel aankomen. Die onderlinge toernooien stellen niet heel veel voor, maar het is in ieder geval zo dat we weer aan voetballen toekomen. Dat is goed, vooral om goed voor te kunnen bereiden naar het komende seizoen. We hebben met zijn allen dan ontzettend lang stil gelegen qua competitie en als we ons niet goed voor kunnen bereiden lopen we met zijn allen een hoop blessures op denk ik.”

Er zijn een hoop mutaties binnen de selectie van IJsselmeervogels. Als ik kijk naar de spelers die afgelopen periode rondom jou speelden dan zijn Mike van de Ban, Ahmed El Azzouti, Robbert Olijfveld en Maikel de Harder straks weg en mis je achterin bijvoorbeeld Sanny Monteiro, Huib Oversloot en Kevin van Diermen. Is dat niet te veel van het goede?

,,Natuurlijk raken we een hoop kwaliteit kwijt. Maar als ik even kijk naar wat er bij komt dan ben ik daar ook best weer optimistisch over. Khalid Tadmine, Steven Sanchez Angulo en Ilias Boudini zijn toch knappe aanvallers en voor het verdedigende deel van ons elftal zijn met Jesse Wielinga, Darren Rosheuvel en Daniel van Son drie spelers van goed niveau gehaald. Daarnaast is ons eerder al duidelijk gemaakt dat de selectie wat zou krimpen en dat er jeugd zou doorstromen. Daarom sluit bijvoorbeeld de 20-jarige aanvaller Achraf Douiri ook aan”.

Dat houdt allemaal wel in dat jij aan weer een heleboel nieuwe spelers om je heen moet wennen.

“Ja, maar daar ben ik totaal niet bang voor. Ik neem aan dat we een gedegen oefenprogramma zullen spelen. Daarin kun je gaan zien hoe je nieuwe teamgenoten spelen, wat hun kracht en zwakte is en hoe je het spel op elkaar af moet stemmen. Ik heb de nieuwe jongens nog niet gesproken, maar dat hoeft ook nog niet. Als we tijdens de voorbereiding na de zomer serieus met elkaar aan de gang gaan dan komt het met die onderlinge afstemming best wel goed.”

Heb jij een idee hoe lang je nog op dit niveau actief zal zijn?

,,Nee, ik heb daar geen duidelijk idee over. Althans niet qua tijdsduur. Ik wil graag nog doorgaan zolang ik het idee heb dat ik het niveau aankan zonder dat ik daar voor op mijn tenen hoef te lopen. Als ik merk dat het lichaam begint te protesteren dan moet ik maar goed na gaan denken.”

Als ik het zo zeggen mag: jij bent een speler die extreem goed zijn eigen positie in het veld kent, maar ook die van medespelers, tegenstanders en het doel van de tegenstander. Dat haal ik met name uit de manier waarop jij een aantal keren vanuit onmogelijke posities hebt gescoord. Daarin ben je uniek op dit niveau. Zou dat een extra kwaliteit kunnen zijn waarmee je het nog lang kunt volhouden?

,,Dat weet ik niet, maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Het komt ook best wel eens voor dat ik een assist, of zelfs voorassist geef omdat ik dan al gezien heb wat daar uit voort kan vloeien. Maar het komt ook regelmatig voor dat ik die situatie voorzie, de loopactie maak maar de medespeler met de bal dan kennelijk niet ziet wat ik wel zie. Dat moet allemaal in een fractie van een seconde herkend en uitgevoerd worden en dat gebeurt dan niet. Dat frustreert dan wel eens, maar oké, dat is dan niet anders. Of dat gogme en inzicht mij een langere voetballoopbaan gaan opleveren valt gewoon moeilijk te zeggen. Ik ben er niet mee bezig eerlijk gezegd.”

Wil je na je actieve loopbaan als voetballer wel bij het voetbal betrokken blijven?

,,Laat ik voorop stellen dat ik zodra ik merk dat het niet meer gaat op dit niveau ik waarschijnlijk in een vriendenelftalletje in Zaandam denk te gaan spelen met onder meer mijn zwager. Maar ook denk ik dan wat meer te gaan tennissen met mijn vriendin en / of vrienden.

Dat van dat vriendenelftal zal ik dan nog maar even weglaten uit het verhaal?

,,Nee joh, dat heb ik mijn zwager al toegezegd. Daar ontsnap ik niet meer aan.”

Gaan we Danny van den Meiracker nog terug zien als de coach van een of andere amateurclub?

,,Ik wil niets nu al absoluut uitsluiten, maar zoals ik er nu naar kijk zie ik in mijzelf geen toekomstig trainer”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD