maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlUitgelichtHoe gaat het amateurvoetbal en de KNVB om met het Corona-virus?

Hoe gaat het amateurvoetbal en de KNVB om met het Corona-virus?

Het is hét gesprek van de dag: het Corona-virus. Kranten staan er vol mee, op TV zijn speciaal ingelaste programma’s over het virus. We horen alleen vooralsnog weinig over hoe het Nederlandse amateurvoetbal omgaat met de Corona-uitbraak. Dit is de informatie die tot dusverre bekend is.

De KNVB heeft vooralsnog geen maatregelen genomen. Op de website van de bond is te lezen: ,,Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgt de KNVB veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal. De KNVB staat in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. We houden alle berichten nauwlettend in de gaten.”

Individuele clubs hebben echter al wel maatregelen genomen en hebben een advies uitgebracht voor haar spelers. Zoals hoofdklasser Capelle. Die adviseert op haar website het volgende:

– Voel je je gezond, ben je niet verkouden, heb je geen klachten aan je luchtwegen en geen koorts, dan kun je gewoon komen trainen en wedstrijden spelen.
– Neem je eigen drinkflesje mee (drink niet uit elkaars fles)
– Geef elkaar geen knuffel
– Schud elkaar niet de hand
– Moet je toch niezen: nies dan in je elleboog, neem voor de zekerheid papieren zakdoekjes mee en gooi deze na 1x gebruik weg, probeer het aanraken van je neus, mond en ogen te beperken.
– Was je handen regelmatig, dus vaker dan normaal, daarmee kun je voorkomen dat je besmet raakt.
– Shake hands is bij de wedstrijden ook niet aan te raden, wens elkaar als je langs elkaar loopt bij de line up een fijne wedstrijd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD