maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlAanbevolenHoe blijf je als voetballer fit tijdens de winterstop?

Hoe blijf je als voetballer fit tijdens de winterstop?

De afgelopen jaren waren niet mis voor de fanatieke voetballer. Mede door de verschillende lockdowns was voetballen vaak niet mogelijk. Daarnaast werkt het nu ook niet mee dat het weer slechter wordt. Mogen we eindelijk weer trainen, worden de trainingen en wedstrijden negen van de tien keer afgelast. Daarom is het goed om ook naar alternatieven te kijken. Als je dit niet doet, verlies je al snel veel van jouw fitheid. Dit gaat sneller dan je denkt. Het is dan ook belangrijk dat je gedurende de winterstop of (laten we het niet hopen) bij eventueel ooit weer een lockdown, weet wat je kunt doen om je fitheid te behouden. In dit artikel vind je enkele tips.

Ga naar de sportschool

We kunnen weer naar de sportschool. Alle basic-fit sportscholen zijn dan ook weer geopend. Dit biedt veel voordelen. Want ook al kan je door het weer niet lekker op het voetbalveld staan, kun je hierdoor gelukkig nog wel lekker trainen. Denk hierbij vooral aan cardio om je conditie op peil te houden, maar ook krachttraining is zeker van belang.

Weet je niet goed welk trainingsschema je moet volgen? Neem dan contact op met één van de talloze personal trainers die bij deze sportscholen aanwezig zijn. Zij kunnen jou tips bieden en samen met jou op zoek gaan naar hét beste trainingsschema.

Online trainingsprogramma’s volgen

Ga je liever helemaal de deur niet uit deze winter of bereid je je alvast voor op een mogelijke lockdown? Dan biedt de digitale wereld gelukkig tegenwoordig ook nog heel veel. Thuis kun je namelijk ook heel veel aan je conditie doen door speciale online trainingsprogramma’s te volgen. Er zijn speciale trainingsprogramma’s beschikbaar waarmee je jouw fitheid als voetballer kunt behouden. Maar je kunt natuurlijk ook gratis trainingsprogramma’s via YouTube volgen. Mogelijkheden genoeg om ook gedurende de winterstop je fitheid te behouden.

Blijf ook ontspannen

De winterstop is niet alleen bedoeld om constant aan het werk te zijn. Hoewel je je fitheid wilt behouden, blijft het dan ook nog steeds belangrijk om voldoende rust te pakken. Zelfs profvoetballers zijn hier echt niet 24/7 mee bezig. Zorg er dan ook voor dat je rust en trainen met elkaar afwisselt. Ga dus niet iedere dag in de sportschool staan, maar zorg ook voor enkele rustdagen. Pak er een goed boek bij, kijk een documentaire of ga gewoon eens lekker erop uit met vrienden.

Hardlopen of fietsen

Wil je liever gewoon zelf buiten aan de slag gaan. Kies dan met name voor sporten waarbij je de benen goed moet gebruiken en tevens ook lekker in de buitenlucht actief kunt blijven. Breng de beenspieren goed in beweging door lekker te gaan hardlopen of (hard) te fietsen. Let er wel op dat als je gaat hardlopen, je hier de juiste hardloopschoenen voor aanschaft. Je kunt niet met ieder paar schoenen gaan hardlopen, zo vergroot je het risico op blessures. En je wilt er niet aan denken dat je – zodra je weer kunt voetballen – niet aan de slag kunt vanwege een blessure.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD