woensdag, september 29, 2021
HomeCompetitiesDerde DivisieHiwat kiest na Zweeds avontuur voor maatschappelijke carrière en zoekt naar nieuwe...

Hiwat kiest na Zweeds avontuur voor maatschappelijke carrière en zoekt naar nieuwe club

Giovanni Hiwat is een van de spelers die nog in de wachtkamer zitten als het gaat om een club voor het komende seizoen. De aanvaller, met een verleden bij onder andere PEC Zwolle, SC Cambuur, Helmond Sport en Sparta Rotterdam, opende recent een eigen zaak in Zwolle en hoopt snel op een nieuwe vereniging dat zijn wedstrijden speelt in de Tweede- of Derde Divisie.

Barbershop
De maatschappelijk gezien wist Hiwat  recent een mooie stap te zetten ,,Ik heb samen met Kevin Schmidt ongeveer anderhalve maand geleden een eigen barbershop geopend in Zwolle. Dus naast het voetbal ben ik ook nadrukkelijk bezig met mijn maatschappelijke ontwikkeling. Ik ben nu 26 jaar en zou een avontuur in het buitenland niet meteen afwijzen, maar dan moet het wel een heel gunstige aanbieding zijn. Mijn voorkeur gaat in combinatie met mijn eigen zaak uit naar een club in de Tweede- of Derde Divisie. Een ambitieuze hoofdklasser sluit ik niet meteen uit, maar met mijn ervaring in de Eerste Divisie hoop ik toch op een iets hoger niveau dan dat uit te kunnen komen.”

Hoogtepunten
De aanvaller kwam in tot 116 competitiewedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal, waarvan vijftien in de Eredivisie voor PEC Zwolle. In de voornoemde duels wist hij elf keer het net van de tegenstander te vinden. Kijkend naar zijn loopbaan tot nu toe was het moeilijk voor hem om daar nu net één hoogtepunt uit te pakken. ,Het is best moeilijk om een keuze te maken als het gaat om de mooiste periode in mijn loopbaan. Ik heb meerdere hoogtepunten mee mogen maken zoals een titel en het winnen van de KNVB Beker met PEC Zwolle, het kampioenschap met SC Cambuur en Sparta Rotterdam.”

Zweeds avontuur
De laatste club waar hij voor speelde was het Zweedse Syrianska FC. Deze periode zou twee jaar duren, maar de twee partijen namen eerder afscheid van elkaar. ,,Na mijn periode bij Helmond Sport was ik een periode clubloos en speelde ik een half jaar bij Sparta Rotterdam, daarna kwam ik via een zaakwaarnemer in contact met het Zweedse Syrianska FC. Dit avontuur werd niet echt wat ik er vooraf van verwacht had. Als ik het kort samenvat waren er gewoon zaken die niet klopten, zo moest ik op een gegeven moment ook een maand wachten op mijn salaris. Ik had er een contract voor twee jaar, maar vertrok na een maand of acht. Hierdoor ben ik wel wat kritischer geworden als het gaat om een avontuur in het buitenland, voetballen in Nederland heeft daarom ook mijn voorkeur.”

 

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS