zaterdag, 2 maart 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCHistorische competitiestart voor NAC Breda, FC Dordrecht nog puntloos na verlies tegen...

Historische competitiestart voor NAC Breda, FC Dordrecht nog puntloos na verlies tegen Jong Ajax

Het ging allemaal een stuk moeizamer dan in het thuisduel tegen Helmond Sport, maar ook na de wedstrijd tegen SC Cambuur is NAC Breda nog zonder puntverlies. De Bredanaars zetten met de derde overwinning op rij een nieuw record in de geschiedenisboeken. FC Eindhoven is niet meer zonder puntverlies na een 1-1 gelijkspel bij FC Den Bosch. Diezelfde eindstand stond op het bord bij Helmond Sport tegen Almere City. FC Dordrecht is nog zonder punten, na een ruim verlies in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.

NAC Breda – SC Cambuur 1-0

De doelpunten blijken voor rust nog duurder dan het bier bij NAC Breda tegen Cambuur. Beide ploegen vielen wel aan, maar verder dan twee gevaarlijke vrije trappen van de thuisploeg en een gemiste kans 1 op 1 van Robert Muhren namens de bezoekers kwamen beide ploegen niet. NAC had wel recht op een strafschop, maar een overtreding op Ivan Ilic vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Blom.

Halverwege de tweede helft wist Ilic toch de ban te breken, na een snel genomen korte corner. Het bleek uiteindelijk ook de winnende treffer en bovendien eentje die ervoor zorgde dat NAC Breda voor het eerst in de historie de eerste drie wedstrijden van de competitie weet te winnen.

FC Dordrecht – Jong Ajax 2-5

FC Dordrecht en Jong Ajax maakten er voor rust een spektakelstuk van aan de Krommedijk. Jari Schuurman zette de Schapenkoppen op een 1-0 voorsprong na een messcherpe counter, waarna Jensen, Kemper en Lang nog voor rust orde op zaken stelden namens Jong Ajax. Kort voor rust zorgde Smith met de aansluitingstreffer dat de spanning terugkwam in de wedstrijd. Omdat Jong Ajax na rust als enige nog het doel wist te vinden, via invaller Kuhn en een mooie treffer van Lang, blijft FC Dordrecht ook na drie duels nog zonder punten.

FC Den Bosch – FC Eindhoven 1-1

In een rommelige Brabantse derby was een gemiste strafschop van Danny Verbeek voor het hoogtepunt. Na rust waren er direct kansen voor beide ploegen, maar gingen beide pogingen ook jammerlijk naast het doel.

Een kleine twintig minuten voor tijd was Verbeek met een vrije trap toch nog betrokken bij de openingstreffer. Zijn bal bereikte centrale verdediger Stefan Velkov, die fraai de 1-0 binnenkopte. Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Eindhoven nog een penalty, die in eerste instantie nog gemist werd door Branco van den Boomen. Doordat doelman van der Steen echter te vroeg van zijn lijn kwam, kreeg de aanvoerder van Eindhoven nog een herkansing, die hij wel benutte. De Eindhovenaren redden in extremis een punt, maar zijn daarmee hun status als medekoploper kwijt.

Helmond Sport – Almere City 1-1

Ondanks de vroege rode kaart voor van Vlerken kwam Almere City toch op voorsprong op de Braak. Niek Vossebelt mocht tien minuten voor rust aanleggen voor een strafschop en faalde niet. Enkele minuten later maakte Radanio Balker vanaf een meter of 70 bijna het doelpunt van zijn leven, Stijn van Gassel wist de bal maar ternauwernood uit zijn doel te houden.

De elf van Helmond Sport wisten na rust toch nog orde op zaken te stellen tegen de tien van Almere City. Invaller Bram Zwanen was nog maar kort binnen de lijnen, maar zette beide ploegen wel naast elkaar in de 67e minuut. Verder dan een puntendeling kwamen beide ploegen niet en daarmee zullen de bezoekers meer tevreden mee zijn, dan de thuisploeg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD