zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHighlights Derde Divisie Zondag: TEC, OFC en Quick willen omhoog

Highlights Derde Divisie Zondag: TEC, OFC en Quick willen omhoog

Na lang wachten is er eindelijk duidelijkheid over de competitie-indeling en het programma. Met de wetenschap dat je niet iedereen tevreden kan stellen, is de KNVB wel voorbereid op wat klachten links en rechts. Het gerucht dat FC Volendam overweegt Jong Volendam terug te trekken uit de Derde Divisie kwam echter als donderslag bij heldere hemel. Omdat de voetbalbond had toegezegd de Jong-teams eerlijk te verdelen, moet Jong Volendam komend seizoen in de Derde Divisie (zondag) uitkomen. De teleurstelling aan De Dijk is dusdanig groot, dat de club nu overweegt om dan maar helemaal uit de piramide te stappen.

Zware start
De twee titelfavorieten treffen elkaar al vroeg in het seizoen. Al op speeldag 2 krijgt OFC bezoek van het gedegradeerde TEC. Omdat de ploeg uit Oostzaan in de eerste speelronde op bezoek moet bij Quick, kun je spreken van een loodzware start. Aan de andere kant zullen de onderlinge krachtsverhoudingen wel snel duidelijk zijn. Op 3 februari worden de returns van deze duels gespeeld.

Derby’s
De twee meest in het oog springende derby’s vinden plaats in het uiterste oosten en het uiterste westen van het land. Quick ’20 en HSC ’21 treffen elkaar voor het eerst op 18 november in Oldenzaal. Een 2-2 eindstand zou dit affiche compleet maken. Een maandje eerder spelen Quick en HBS de Haagse derby. Afgelopen seizoen werden beide edities van de Haagse derby door meer dan 3000 toeschouwers bezocht.

Beker
De Derde Divisie (zondag) start op 26 augustus 2018. De laatste speeldag is op 26 mei 2019. In de week voor de start van de competitie staan de twee voorronden van de KNVB beker gepland. De eerste voorronde staat in het weekend van 18 en 19 augustus op de rol, op 22 augustus volgt de 2e voorronde. De eerste ronde van het hoofdtoernooi is op 25, 26 en 27 september. Dan stromen de profclubs en de periodekampioenen van de Tweede Divisie van afgelopen seizoen (Katwijk, Kozakken Boys en AFC) ook in.

Het complete competitieprogramma is via deze link te vinden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD