woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie‘Hier ben ik voor naar VVSB gekomen’

‘Hier ben ik voor naar VVSB gekomen’

Niels van Pelt (25) verruilde dit seizoen HBS in voor VVSB. Met de overstap wilde hij zich verder ontwikkelen als voetballer en (beker)wedstrijden zoals dinsdagavond tegen Katwijk (1-2) meemaken. ,,Het was intens genieten”, blikt hij terug tegenover Voetbal247.nl

Fakkels en vuurwerk
Dat het er in de bollensteek net even fanatieker aan toegaat als dat hij bij HBS gewend was, maakte Niels van Pelt in de aanloop naar de bekerkraker tegen Katwijk aan den lijve mee. ,,Het begon al ’s middags voor de wedstrijd. We werden om tien over half vier in Noordwijkerhout al uitgezwaaid door supporters met fakkels en vuurwerk. We zijn gaan eten in een hotel en toen we in Katwijk aankwamen ging het helemaal los. Ruim vierduizend supporters waarvan duizend van VVSB zorgde voor een enorme gave sfeer.”

Day after
De dag na de 1-2 bekertriomf tegen de Katwijkers gebruikt Van Pelt om nog eens lekker na te genieten. Weliswaar niet thuis op de bank maar in het kantoor waar hij werkt. ,,Tja, dat is het leven van een amateurvoetballer he. De volgende dag roept gewoon weer de plicht”, zegt hij met een vette glimlach. Tal van sentimenten legde vooraf al een beladen gloed over het bekerduel. Zo was er natuurlijk het derbygehalte tussen de ploeg uit Noordwijkerhout en de naaste buur uit Katwijk. Wat zeker ook meespeelde was de 3-0 bekerwinst van VVSB tegen de oranjehemden een jaar eerder. Dat wilde ze op sportpark De Krom graag rechtzetten. Bij VVSB leefde echter een ander sentiment. ,,Waar het bij ons vooral om ging was het doorbreken van de reeks van acht overwinningen van Katwijk. Dat is nu gelukt en dat zorgt voor een enorme voldoening. Voor mij persoonlijk is het de eerste keer dat ik de derde ronde bereik.”

NAC- HBS
In de jaren dat Niels van Pelt de kleuren van HBS verdedigde speelde hij ook tal van pikante bekerduels. De wedstrijd die daar het meest bovenuit steekt was die tegen NAC op 12 oktober 2012. In het Bredase Rat Verlegh Stadion werd het uiteindelijk 1-1 en wonnen de profs uit Breda pas via strafschoppen. ,,Dat was misschien nog wel de meest enerverende omdat we een eredivisieclub op 1-1 hielden”, zegt de speler die steeds beter zijn draai begint vinden bij Voetbal Vereniging Sint Bavo. ,,In het begin moest ik wel wennen aan het op en neer rijden tussen Den Haag en Noordwijkerhout. Het zijn lange dagen. Natuurlijk wist ik waar ik aan begon maar het ervaren is toch altijd weer anders. Daarnaast begin ik sportief ook steeds meer mijn draai te vinden. Ik ontwikkel mij als voetballer en dat was toch een voornaamste reden om naar VVSB over te stappen.” De ontwikkelingen van derde divisionist HBS houdt hij nog altijd scherp in de gaten. ,,Daar spelen vrienden met wie ik nog altijd veel contact heb. Ik hoop echt dat ze de weg omhoog weer weten te vinden. Een degradatie zou HBS onwaardig zijn.”

Bekerloting
Donderdagavond is de bekerloting. Van Pelt hoopt op een club bezoek aan een van de drie topclubs of een eerste divisionist in eigen huis. ,,Het verschil tussen de tweede divisie en de eerste divisie is niet zo groot. Dus is de kans op het bereiken van nog een bekerronde reëel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD