woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC wint na trainerswissel; Katwijk en Kozakken herpakken zich

HHC wint na trainerswissel; Katwijk en Kozakken herpakken zich

De trainerswissel bij HHC Hardenberg heeft resultaat opgeleverd. Zonder Joseph Oosting op de bank leverde het elfde duel van het seizoen eindelijk een zege op. Door Twente verslaan heeft HHC ook direct weer de aansluiting te pakken. Katwijk herpakte zich van twee nederlagen op rij (competitie + beker), terwijl Kozakken Boys het bezoek van Ajax goed bleek te hebben verteerd.

FC Twente – HHC Hardenberg 0-1

Met Gert Jan Karsten voor het eerst op de bank als tijdelijke vervanger van de ontslagen Joseph Oosting was er een gelijkwaardige eerste helft. HHC moest het zonder spits Rob van der Leij doen, maar wel met Sander Danes. De doelman wist de eerste echte kans van Twente te keren met een fraaie redding. Een minuut later was het 0-1 voor HHC. Jorn Kremer mocht voor het eerst in de basis beginnen en hij wist de voorzet van Sargon Gouriye af te ronden. Oosterwijk leek daarop gelijk te maken, maar opnieuw kwam Danes als winnaar uit de strijd. In de tweede helft waren er weinig kansen te noteren, de spanning liep wel op. In de slotminuut had HHC de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar invaller Wigger schoot een indirecte vrije trap van tien meter naast. In blessuretijd deed Twente echter niets meer en zo bleef het bij 0-1.

Jong Vitesse – Kozakken Boys 1-3

Jong Vitesse werd in de openingsminuten gelijk gevaarlijk en de bal ging in de negende minuut op de stip. Jurien Gaari makte een overtreding en Abiola Dauda pakte het buitenkansje uit (1-0). Vanaf de aftrap was het bijna gelijk, maar de inzet van Raily Ignacio werd naast getikt. De bezoekers uit Werkendam kwamen steeds beter in de partij en op een schot van Stout moest Brummel redding brengen. Vlak voor rust was het wel raak. Ahmad Mendes Moreira wist met een fraaie actie de 1-1 te maken. De bezoekers kregen steeds meer de overhand en na een uur spelen kwam Vitesse ook echt in de problemen. Brummel kreeg eerst al geel voor hands buiten de zestien en een minuut later wist Stout een corner af te ronden voor 1-2. Vitesse zette nog wel aan, maar echt gevaarlijk werd de Arnhemse formatie niet. In de slotminuut kon Wesley Pollemans het duel dan ook beslissen uit een corner van Stout.

Koninklijke HFC – Katwijk 3-4

Al binnen twee minuten opende Katwijk de score, maar wel met hulp van Tom Boks. Bij een terugspeelbal maaide hij over de bal heen en de bal rolde dan ook over de doellijn.  De eigen goal kwam zodoende op naam van Oscar Wilffert. Nog geen minuut later werd Erolind Derguti vrijgespeeld maar Mark de Vries wist de gelijkmaker te voorkomen. De wedstrijd ging vervolgens heen en weer, waarbij Katwijk licht de overhand had. Dat leverde na een halfuur de 0-2 op. Mike van den Ban gaf tegen zijn oude club de voorzet en Marciano Mengerink rondde af. Vanaf dat moment kon het erg hard gaan. Mengerink miste een voorziet van Sanchez en hij kopte ook een corner van Robbert Susan over. Op slag van rust kon HFC daardoor de spanning terugbrengen. Een vrije trap van Gertjan Tamerus zorgde voor 1-2. Na de onderbreking was Katwijk wel scherp. Vanaf de aftrap kon Mengerink voorgeven op Sanchez Angulo voor 1-3. In de slotfase krulde Susan een vrije trap binnen om er ook nog 1-4 van te maken, voor Koninlijke HFC een eindsprint inzette. Onlangs werd Barendrecht met een man minder al ingehaald en ook nu werd het nog close. Carlos Opoku schoot een penalty raak, gevolgd door een treffer van Vince de Kwant.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD