zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC verrast met aanstelling Oosting als trainer

HHC verrast met aanstelling Oosting als trainer

Joseph Oosting wordt de opvolger van vertrekkend HHC Hardenberg-trainer Marcel Groninger. De 44-jarige Emmenaar tekent een contract voor één jaar bij de club, die volgend seizoen uitkomt in de Tweede Divisie. De afgelopen weken werden er veel namen genoemd, maar Oosting was daar niet bij.

Blij met aanstelling

“Ik ben blij dat ik trainer mag zijn van HHC Hardenberg”, reageert Oosting. De trainer, die als prof voetbalde bij FC Emmen en SC Veendam, maakt na dit seizoen zijn overstap. Hij leidde eerder al WKE, Germanicus en ACV, maar de afgelopen twee seizoenen was hij trainer van Vitesse onder 19.

Voortborduren op werkwijze Groninger

Ook was hij zes jaar lang assistent-trainer van FC Emmen en bij dezelfde club Hoofd Jeugdopleidingen. “Het publiek en enthousiasme bij HHC past bij mij”, aldus de nieuwe trainer tegenover HHC TV. Bestuurslid Bert Nijboer laat weten dat het een bijzonder proces was. “Normaal heeft een trainer inspraak in een selectie, nu was de groep al samengesteld in samenspraak met Marcel en op zijn werkwijze. We moesten dus iemand zoeken die niet haaks op zijn werkwijze zou staan. Onze groep wil graag duidelijkheid en daar wilden we op voortborduren.”

Ontdek je dat je taal met elkaar hebt

HHC heeft daarop een lijstje gemaakt en Nijboer is trainers gaan polsen. Daarbij ook Oosting. “Wat ons aansprak was zijn uitleg en taal over hoe hij wilde gaan voetballen. Oosting heeft een duidelijk plan, waarbij er voor iedere speler een duidelijke taak is. Zo ga je met elkaar praten en stiekem ontdek je dat je taal met elkaar hebt. En dat is het belangrijkste.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD