maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC-spits Van der Leij: "Hebben een zege nodig"

HHC-spits Van der Leij: “Hebben een zege nodig”

Hij is de dissonant op de slechte competitiestart van HHC Hardenberg. Spits Rob van der Leij scoorde al vier keer in vijf duels, maar die treffers bleken weinig waard. De oranjehemden verzamelden namelijk uit vijf wedstrijden pas drie punten.

Lopende band

“Verrast ben ik niet over mijn doeltreffende competitiestart”, vertelt Van der Leij tegenover TweedeDivisie.org. “De tweede seizoenshelft van het vorige seizoen scoorde ik ook aan de lopende band na een moeilijke start. Ik voel vaak gewoon als ik het veld op stap dat ik ga scoren.”

Enige spits

De 24-jarige aanvaller is bezig aan zijn derde seizoen op de Boshoek: “Het eerste seizoen was even wennen. Ik had toen ook concurrentie van Willem Lanjouw. Dit seizoen ben ik eigenlijk de enige spits in de selectie. Ik merk dat mijn medespelers vertrouwen in me hebben en me vaker durven te zoeken. En ik heb me ook als voetballer ontwikkeld, doordat ik beter weet waar ik wanneer moet lopen.”

Interesse nooit concreet

Werd de Groninger bij zijn overstap drie jaar geleden van Be Quick 1887 naar Hardenberg nog in verband gebracht met diverse profclubs, momenteel is het rustig. “Die interesse is nooit echt concreet geweest. Vorig seizoen was er even sprake dat ik zou kunnen meetrainen met De Graafschap, maar dat ging uiteindelijk niet door. Enerzijds ben ik zeker nieuwsgierig waar mijn plafond ligt, maar tegelijk besef ik ook dat ik het goed heb bij HHC, een topclub in de Tweede Divisie. De combinatie van voetballen op topamateurniveau en een maatschappelijke carrière is ook mooi. Ik zie het allemaal wel.”

Wat meer pit tonen

Van der Leij benadrukt dat de buitenwacht niet hoeft de wanhopen over de slechte competitiestart van de Hardenbergers. “Zoals een spits die even droog staat een doelpunt nodig heeft, zo hebben wij een zege nodig om uit het dal te komen. Er zijn een paar wedstrijden wat ongelukkig door onze vingers geglipt, omdat we voorin onze kansen niet benutten en achterin ze wat te makkelijk weggeven. We moeten wat meer pit tonen en mogen best wat harder naar elkaar zijn. Maar ik blijf ervan overtuigd dat we onze doelstelling, eindigen in het linkerrijtje, zeker nog gaan bereiken. De verschillen zijn nog maar klein immers.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD