dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC sluit aan door zege op Katwijk; Oorwassing voor Barendrecht

HHC sluit aan door zege op Katwijk; Oorwassing voor Barendrecht

HHC Hardenberg heeft opnieuw belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Katwijk werd met 2-1 verslagen, waardoor de aansluiting nu echt gevonden is. Jong Sparta heeft Barendrecht een flinke opdoffer bezorgt: 1-6.

Barendrecht – Jong Sparta

Op De Bongerd had Jong Sparta een furieuze start. Al na 52 tellen kwam Sparta op voorsprong. Ragnar Ache wist af te ronden op een voorzet van Abdou Harraoui, twee minuten later raakte Ivan Calero de paal. Barendrecht dacht na een blessurebehandeling even op adem te kunnen komen, maar een flitsende counter werd toch afgerond door Ilias Alhaft: 0-2. Het duurde een halfuur voor Barendrecht ook gevaarlijk kon worden, Bas Mourits zag zijn inzet over vliegen. Luttele minuten later zorgde Deroy Duarte al voor de beslissende 0-3. Op slag van rust kon Tim Eekman vanaf de penaltystip nog wel iets terugdoen. Van een comeback was echter geen sprake. Duarte bediende direct na de pauze Alhaft en Abdou Harraoui zorgde zelfs na een uur spelen al voor 1-5. Daarmee was het leed nog altijd niet geleden, want Ivan Calero maakte er ook nog 1-6 van.

HHC Hardenberg – Katwijk

Bij Katwijk moest geschoven worden in de opstelling, want Mike van den Ban kon niet starten en werd vervangen door Steven Sanchez Angulo. Een afwachtend openingskwartier werd vervolgd door een sterke periode van HHC. De rebound van een vrije trap door Zarbaf kon maar net worden gekeerd door De Vries, de goalie had vervolgens ook fraaie redding op een kopbal van Van der Leij. Katwijk deed wat terug uit een vrije trap van Robbert Susan, maar het was toch de thuisploeg die op voorsprong kwam via Glenn Kobussen. Hij werkte de rebound binnen nadat de inzet van Van der Leij nog werd gekeerd. Direct na de pauze werd het ook 2-0. Katwijk kon niet goed uitverdedigen en de bal kwam voor de voeten van Sargon Gouriye. Hij vond Van der Leij die zijn tweede goal in een week tijd produceerde. De wedstrijd leek daarna richting het einde te hobbelen, tot er een handsbal werd geconstateerd. Zo maakte Susan vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD