Volg ons
HHC Hardenberg Elftalfoto 2016-2017

Tweede Divisie

HHC mikt op linkerrijtje: “Dat moet je gewoon willen”

HHC mikt op linkerrijtje: “Dat moet je gewoon willen”

De komst van de Tweede Divisie brengt voor de clubs een aantal wijzigingen met zich mee. HHC Hardenberg-voorzitter Bert Beun legt op HHC TV uit dat het deze zomer best druk was op de Boshoek om diverse wijzigingen door te voeren. Ook is er voor de oranjehemden een duidelijke doelstelling, waar trainer Joseph Oosting mee aan de slag mag.

Dopingcontroles

“We hadden ambitieuze plannen aan het einde van het vorige seizoen”, opent Beun. “De verlichting op het hoofdveld is klaar en op twee kunstgrasveld is ook ledverlichting aangelegd. En er zijn heel veel kleine klusjes gedaan, zoals een dopinghok. Dit is namelijk verplicht in de Tweede Divisie. Spelers worden niet wekelijks getest, maar dit hoort er wel bij.”

Veel meer controle vanuit de KNVB

Beun heeft gemerkt dat er veel is veranderd. “En dat terwijl het eigenlijk geen echte promotie is. Met name het licentiesysteem heeft zijn invloed. De KNVB kijkt gerichter naar ons en het lijkt meer op profvoetbal. Er zijn eisen aan de accommodatie, de begroting wordt bekeken en ook bij de veiligheid liggen hogere eisen. En de supporters zullen vooral merken dat de wedstrijden op veel verschillende tijdstippen worden gespeeld.”

Jarenlang top drie in Topklasse

Het eerste aangepaste tijdstip staat al vast, want de tweede wedstrijd (uit bij Spakenburg) zal live op FOX Sports worden uitgezonden. Hierdoor is dit treffen pas om 15.30 uur. Voor het komend seizoen heeft HHC een duidelijke doelstelling, zo legt de voorzitter uit. “De krachtsverhoudingen zijn moeilijk in te schatten. Maar als je de laatste jaren in de top drie van de Topklasse Zaterdag speelt, dan moet je in de Tweede Divisie in het linkerrijtje willen komen. We moeten gewoon niet in degradatiegevaar komen. En vervolgens zien we wel hoe ver we komen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie