dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC-matchwinner Kremer: "Trainer wil jeugd naar eerste brengen"

HHC-matchwinner Kremer: “Trainer wil jeugd naar eerste brengen”

HHC vertoeft op dit moment nog altijd op de allerlaatste stek van de Tweede Divisie, maar in de afgelopen wedstrijd was het eindelijk raak voor de club uit Hardenberg. Jong FC Twente werd met 0-1 verslagen door een doelpunt van uitgerekend basisdebutant Jorn Kremer. In gesprek met TweedeDivisie.org vertelt de middenvelder over zijn bevrijdende treffer.

Bewogen week wordt droom

Voorafgaand aan het duel met de beloften van Twente beleefden de spelers van HHC een bewogen week. Trainer Joseph Oosting werd ontslagen en Gert Jan Karsten nam het, tijdelijk in ieder geval, over. Kremer kreeg zijn kans en greep die met beide handen aan: matchwinner bij zijn debuut in de basis. “Toch wel een kleine droom. Je hebt altijd de doelstelling om het eerste te halen en als je dan altijd die mooie verhalen hoort, dat mensen bij hun debuut scoren, dat is hartstikke mooi. Maar dat het je dan zelf overkomt bij je basisdebuut, dat verwacht je niet en eigenlijk vind ik het best wel bijzonder.” Kremer weet dat veel prominente (oud-)voetballers hem voorgingen. “Kluivert? Haha, dat is zo, maar daar durf ik mezelf écht niet mee te vergelijken hoor.”

Shockeffect of het basisdebuut van Kremer?

Het succes van HHC tegen Twente wil de middenvelder niet per se op het shockeffect of zijn eerste kans als basisklant gooien. “Natuurlijk is er een kleine verandering als er een andere trainer wordt aangesteld, maar iedereen wist wat het belang van deze wedstrijd was en Jong Twente is op dit moment gewoon een directe concurrent. Daar moest je van winnen. En of dat nou het shockeffect is of mijn basisdebuut, dat weet ik niet.” Kremer prijst vooral de teamprestatie. “Ik denk dat iedereen zich er goed bewust van was wat er afgelopen zaterdag moest gebeuren. Eindelijk lukt het dan een keertje.”

Coach wil ‘producten’ naar eerste brengen

Karsten gaf vlak na het duel met de Tukkers een interview af en werd emotioneel toen het over Kremer ging. De twee werkten immers al samen bij het tweede en hebben het een en ander meegemaakt. De voetballer geeft aan het moment gezien te hebben: “Dat is mooi natuurlijk, dat het dan over mij gaat, maar ik geloof dat het ook met heel HHC te maken heeft dat het hem zoveel doet. Hij heeft er altijd hard voor gewerkt om jeugdspelers naar het eerste te brengen.” En dat is nog steeds Karstens doel, het zo veel mogelijk laten doorstromen van de jeugd, zo vertelt Kremer. “In de avond hadden we nog een afscheidsfeestje met het tweede en toen zei hij: mijn doel is om zo veel mogelijk ‘producten’, hij noemde mij maar even een product, naar het eerste te brengen. Dat dat dan zo uitpakt, dat vindt hij mooi en dat snap ik, dat begrijp ik.”

Áltijd bij de eerste elf

Als een paal boven water staat dat het basisdebuut van de middenvelder naar meer smaakt. Kremer hoopt dat hij op termijn áltijd bij de eerste elf namen op het wedstrijdformulier hoort. “Dat hoop ik, ja. Maar ik moet nog wel blijven presteren. Het is een mooi begin, maar er moet nog heel wat gebeuren als ik altijd in de basis wil beginnen. Ik heb in ieder geval een goede stap gemaakt en nu is het hopen dat ik die lijn kan doortrekken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD