dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC krijgt nieuwe dreun bij Vitesse; punt HFC via Opoku

HHC krijgt nieuwe dreun bij Vitesse; punt HFC via Opoku

Degradatie komt in rap tempo dichterbij voor HHC Hardenberg, want opnieuw is er een belangrijk duel verloren. Na de mokerslag van vorige week op eigen veld tegen hekkensluiter Jong FC Twente (1-2) werd ditmaal een totaal kansloze nederlaag geleden bij Jong Vitesse (4-2). Koninklijke HFC sprokkelde opnieuw een punt, ditmaal tegen Jong Sparta.

Koninklijke HFC – Jong Sparta

Het spel in Haarlem golfde in de eerste helft heen en weer. De eerste poging op doel kwam na een kwartier spelen van de thuisploeg. Koen Beeren schoot net over. Grote kansen bleven uit met de doelpuntloze ruststand tot gevolg, direct na de onderbreking werd het net wel gevonden. Ragnar Ache tekende voor 0-1. HFC wist zich toch te herpakken en kreeg een kwartier voor tijd een penalty. Uiteraard ging Carlos Opoku achter de bal staan en de verdediger schoot onberispelijk raak voor zijn dertiende doelpunt van het seizoen. De 1-1 brengt HFC naar 35 punten en dus weer een punt dichterbij lijfsbehoud.

Jong Vitesse – HHC Hardenberg

HHC kwam de afgelopen weken telkens op voorsprong, om de zege nog weg te geven. Ditmaal ging het al na vier minuten mis. Mercan zorgde voor 1-0, waarna Pim de Jonge een grote kans gekeerd zag worden door Michael Tørnes. De bezoekers hadden daarna weinig in te brengen. Vitesse bepaalde het spel en HHC moest zich beperken tot tegenhouden. Dat lukt tot blessuretijd, want Mercan wist uit een vrije trap Sander Danes kansloos te laten: 2-0. Van een comeback in de tweede helft was geen moment sprake, want na een paar minuten zorgde Imad Najah voor 3-0 en na ruim een uur spelen volgde de vierde goal via Alvin Fortes. Uit een penalty kon Rob van der Leij nog iets terug doen en Koos Werkman schoot uit een vrije trap van Glenn Kobussen ook de 4-2 binnen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD