maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC klopt AFC; HFC verrast Maassluis; makkie Katwijk

HHC klopt AFC; HFC verrast Maassluis; makkie Katwijk

HHC Hardenberg blijft vaart maken met de opmars. Door de 1-0-zege op AFC zijn er in vijf wedstrijden tijd al tien punten gesprokkeld. Excelsior Maassluis werd op eigen veld verrast door Koninklijke HFC. Het is de eerste thuisnederlaag sinds 19 september 2015 (Capelle 0-2). Katwijk had geen moeite met Jong Vitesse.

Katwijk – Jong Vitesse 3-0

Jong Vitesse begon op De Krom zeer voortvarend en werd ook gevaarlijk. Koreniuk verscheen vrij voor Mark de Vries, maar de goalie wist de aanvaller goed naar de hoek te drijven. Anil Mercan zag zijn inzet ook gekeerd door De Vries. Niet veel later wist Robbert Susan Katwijk op voorsprong te zetten. Hij stond helemaal vrij en kon dan ook eenvoudig afdrukken. Op slag van rust werd het verschil al gemaakt. Mike van den Ban wist een voorzet van Sanchez Angulo te controleren en schoof binnen: 2-0. In de tweede helft was het wachten op meer Katwijkse treffers. Marciano Mengerink en Susan misten nog, maar de aanvoerder kopte een corner wel raak voor 3-0.

Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 0-3

Excelsior Maassluit had in een levendige eerste helft de overhand, maar Koninklijke HFC wist zeer scherp toe te slaan. Een voorzet vanaf de rechterflank van Gertjan Tamerus werd binnen getikt door Jacob Noordmans voor 0-1. Na een halfuur had de partijen weer naast elkaar moeten staan, want Vincent van den Berg kreeg een heel grote kans. Tom Boks wist dat echter te voorkomen met een knappe redding. In de tweede helft had HFC direct het gat kunnen slaan, maar Van Soest twijfelde te lang bij de afronding. Een kwartier voor tijd kwam alsnog de 0-2. Koen Beeren draaide weg en schoot raak. In blessuretijd kwam daar ook nog de 0-3 bovenop van Kevin de Visser, waardoor Maassluis voor het eerst sinds veertien maanden weer op eigen veld verliest.

HHC Hardenberg – AFC 1-0

HHC kreeg in de openingsfase gelijk een aantal goede kansen, Kevin Görtz kopte een vrije trap naast en ook Mark Veldmate had het vizier net niet op scherp staan. De Amsterdamse bezoekers werden daarna steeds sterker en kregen de overhand. Na een uur spelen was het toch HHC dat de score opende. Glenn Kobussen zag zijn voorzetten telkens net niet worden afgerond, waarop de aanvoerder nu zelf het schot loste voor 1-0. De druk van AFC werd echter alweer snel opgevoerd en Sander Danes moest een aantal keer redden. Veldmate had de partij tien minuten voor tijd wel kunnen beslissen, alleen hij kreeg de bal niet binnen. Scoren deed AFC echter niet meer en zo pakte HHC alweer drie punten.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD