vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC Hardenberg verrast met aantrekken Metaj

HHC Hardenberg verrast met aantrekken Metaj

HHC Hardenberg heeft de selectie nog weten uit te breiden met Shkodran Metaj. De inmiddels 28-jarige Nederlandse Kosovaar kwam de laatste twee jaar uit voor KS Flamutari Vlorë in Albanië. Ook speelde hij interlands voor Kosovo. Metaj is na Erolind Derguti van Koninklijke HFC en Armend Selimi bij Spakenburg de derde Kosovaar in de Tweede Divisie.

Balletje gaan rollen

Via trainer Joseph Oosting kwam Metaj in beeld bij HHC Hardenberg: “Ik ben blij dat ik bij HHC Hardenberg mag voetballen. Het kwam aan het rollen doordat Joseph Oosting aan mij dacht. Ik heb met hem samengewerkt bij FC Emmen, waar ik voetbalde toen hij assistent-trainer was. Zo ging het balletje rollen.” Metaj werd geboren in Kosovo en verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland.

Opgeleid als controleur

Hij speelde in de jeugd van FC Groningen en debuteerde ook voor deze club in de Eredivisie. Via RKC Waalwijk kwam hij daarna uit voor FC Emmen. In 2014 maakte Metaj de overstap naar Vlorë en keerde ook nog kortstondig terug bij Emmen. Over zijn positie vertelt Metaj: “Ik ben opgeleid als controlerende middenvelder, maar ik speel ook op de linksbackpositie. Ik moet het hebben van mijn voetballende vermogen, ik ben een passer en goed in positioneel voetbal.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD