Volg ons
Rob van der Leij HHC Hardenberg

Tweede Divisie

HHC Hardenberg verpulvert Achilles ’29

HHC Hardenberg verpulvert Achilles ’29

Met de bedoelingen van de nieuwbakken hoofdcoach van Achilles ’29, Arno Arts, was niets mis. Degradatie is nauwelijks meer te ontlopen, maar dat wil Achilles dan wel met opgeheven hoofd doen. HHC Hardenberg had, net als in 2014, toen Achilles’ laatste tegenstander in de strijd om de landstitel het laatste zetje naar de Hoofdklasse kreeg, geen genade voor de club in nood. In 2014 verloor Katwijk met 7-2, Achilles werd dit keer overrompeld, het telraam stokte bij 6-1.

De thuisclub zocht vanaf het eerste fluitsignaal nadrukkelijk naar goals en vond er, aan de hand van Sargon Gouriye, binnen het half uur al drie. De middenvelder, die aan het einde van het seizoen Hardenberg verlaat, nam de eerste 2 zelf voor zijn rekening, waarbij de tweede van grote schoonheid was. Rob van der Leij kon even later, op aangeven van Gouriye de derde van de middag maken, de klok gaf op dat moment aan dat de wedstrijd 27 minuten onderweg was.

Het publiek zag in de tweede helft echter de rest van de goals. Vincent Schmidt liet zijn eerste goal namens de thuisploeg aantekenen, waarna Koos Werkman en Rob van der Leij het halve dozijn vol wisten te maken. Tussendoor kwam de 4-1 nog volkomen uit de lucht vallen, Niels Willems was de maker. Het bleek een veel te kleine pleister op een veel te grote wond voor Achilles ’29, dat kansloos ten onder ging op De Boshoek. Hardenberg kruipt door de 6-1 overwinning en het gelijke spel tussen VVSB en Barendrecht dichter naar de top 5 van de Tweede Divisie.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie