dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC Hardenberg scoort op transfermarkt, HFC trefzeker op het veld

HHC Hardenberg scoort op transfermarkt, HFC trefzeker op het veld

Koninklijke HFC tegen HHC Hardenberg kan wel eens een zespuntenwedstrijd worden. Bij winst blijven de Haarlemmers bovenin meedraaien. De gasten hebben slechts één punt uit drie duels en moeten ook winnen om de aansluiting op de ranglijst te vinden.

Ex-profs
HFC-trainer Gertjan Tamerus zegt uit te kijken naar de duels met de ploegen die op de valreep nog een ex-prof wisten te verleiden. Zelf keek hij ook rond in het profmetier, Rydell Poepon kwam zelfs op proef, Michael Krohn-Dehli trainde een blauwe maandag mee. Hij informeerde bij Vincent Regeling, die is gestopt bij Telstar, maar Regeling geeft de voorkeur aan zijn studie.

Speelwijze

En dan ziet Tamerus IJsselmeervogels wel Poepon halen, ex-HFC’er Robin Eindhoven vertrekken naar Spakenburg en HHC Hardenberg Jesper Drost binnenhalen. Ooit een groot talent en nu op 28-jarige leeftijd, en met meer dan 200 duels betaald voetbal in de benen, spelend voor HHC. ,,Als wij een speler halen moet die wel in de groep passen en bij de club passen’’, zegt de trainer, die met Sietse Brandsma wel de topscorer van de Tweede Divisie in huis heeft. ,,We zoeken naar persoonlijkheden, naar fitheid en kwaliteit. Naar spelers die in onze speelwijze passen.’’

‘TD’ Sander Vink gaf onlangs aan dat er nog wel een kleine ruimte is om wat te doen op spelersvlak ‘als de mogelijkheid zich voordoet.’

Spits
HHC Hardenberg haalde ex-Twente-spits Jari Oosterwijk, die twee jaar geleden het profvoetbal vaarwel zei. Hij is meer een kaatsende spits en dat is wat anders dan de scorende spits Rob van der Leij. In verdedigend opzicht haalde HHC ex-prof Joeri Church.

Een verdediger die voor Jong AZ 71 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Bij SV Rödinghausen in de Duitse Regionalliga West kwam hij, mede door een blessure, slechts in drie wedstrijden in actie.

Vijver
Maar de club uit Hardenberg vist ook in andere vijvers. Thomas Reinders komt van zondaghoofdklasser Hoogeveen. Hij debuteerde al op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal en kwam ook uit voor de jeugd van SC Heerenveen en FC Groningen.

Daarnaast kwamen Joël Beukhof (TEC) en Jari Hellegers (SpVgg. Vreden) naar Hardenberg. Zij moeten het vertrek van Ravelino Junte, Joël Amakodo (beiden Spakenburg) en Tim Siekman (gestopt) opvangen.

Middenveld

Ook de Koninklijke moet slim zaken doen. De Haarlemmers haalden Koen Tros en Jim Hulleman bij derdedivisonist Odin ’59 op. En deze twee teamspelers presteren uitstekend. Zij vormen samen met de van IJsselmeervogels overgekomen Gerry Vlak het nieuwe middenveld.

Naast doelman Mitchel Michaelis, die op de weg terug is na een blessure, en Desevio Payne die van FC Emmen kwam, dus geen grote namen in Haarlem.  Bij HFC is het geheel, zoals de afgelopen jaren onder Tamerus, meer dan de som der delen.

Performance
HHC Hardenberg kijkt ook naar de integratie van invloeden buiten het veld om de prestaties te beinvloeden.  De club heeft met Loes Mulder een Performance Coach aangetrokken. Ze gaat testen  afnemen, data analyseren en programma’s ontwikkelen om de fitheid te verbeteren voor het eerste elftal en de prestatieteams in de opleiding.

Technisch manager Gert Heerkes noemt haar aanstelling bijzonder. ,,Een noviteit binnen het amateurvoetbal om een bewegingswetenschapper Sport Science aan te stellen en het is vooral mooi dat ze uit eigen HHC-gelederen komt.”
Conditiemeting
HFC-trainer Gerjan Tamerus legde in juni in De Trainer Coach, het vakblad voor trainers van de VVON, zijn werkwijze gedeeltelijk uit. Ook hij meet veel en heeft met Frank Korpershoek en Ruud Bijnen twee assistenten in huis gehaald met hun eigen ervaring en specialisme. ,,Ik heb een conditionele meting gedaan in het voorjaar en in het najaar nog eens. Er was nauwelijks verschil.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD