zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC Hardenberg pakt punt tegen koploper AZ, Katwijk wint

HHC Hardenberg pakt punt tegen koploper AZ, Katwijk wint

Katwijk heeft drie punten overgehouden aan de ontmoeting met Jong Sparta Rotterdam. Er werd vrij eenvoudig met 4-1 gewonnen, ondanks een zwakke fase na het eerste half uur. HHC Hardenberg sleepte tegen Jong AZ, de koploper van de Tweede Divisie, een punt uit het vuur: 1-1.

Susan weer belangrijk

De intenties van Katwijk werden meteen na het eerste fluitsignaal duidelijk. De ploeg begon zeer aanvallend, om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Dat lukte al na vijf minuten, want Robbert Susan kopte raak. Binnen twintig minuten was het duel eigenlijk al gespeeld. Marciano Mengerink bracht Katwijk op een 2-0-voorsprong. Ook bij deze goal was Susan betrokken, hij zette Mengerink vrij voor de keeper van Jong Sparta Rotterdam.

Na de 2-0 liet de ploeg van trainer Dick Schreuder de touwtjes vieren, zo leek het. Sparta kwam beter in de wedstrijd en wist na een half uur spelen zelfs de 2-1 op het scorebord te brengen. Lovette Felicia was de doelpuntenmaker. Diezelfde Felicia had op slag van rust ook de 2-2 op de schoen, maar hij schoot rakelings naast. Na de pauze stelde de thuisploeg orde op zaken en was de marge al snel weer twee. Dit keer was Mike van den Ban de doelpuntenmaker. Het slotakkoord was voor Donny van Oijen. Hij tekende voor de 4-1.

Morele winnaar

HHC Hardenberg hoopte op een stunt tegen koploper Jong AZ. De laatste weken krabbelt de ploeg van het tweede Oranje wat op. Na het ontslag van trainer Joseph Oosting werd Gert Jan Karsten naar voren geschoven als interim-trainer. Deze week werd bovendien bekend dat hij het seizoen ook zal afmaken, nadat er onder zijn leiding twee keer werd gewonnen. Het was duidelijk dat HHC Hardenberg het initiatief aan favoriet AZ liet. Via de counter hoopte de thuisploeg de koploper vervolgens pijn te doen, maar in de praktijk lukte dat vrijwel nooit. AZ kwam amper door de defensie van HHC heen, maar twee minuten voor de theepauze lukte het dan toch. Jeremy Helmer schoot raak namens AZ. Ondanks de achterstand hield Hardenberg zich aan de strijdwijze en dat werd na dik een uur spelen beloond. Koos Werkman trok de stand gelijk. HHC Hardenberg trok de 1-1 over de streep en stapte als morele winnaar van het veld.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD