vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC Hardenberg ontslaat Oosting na tien duels

HHC Hardenberg ontslaat Oosting na tien duels

Joseph Oosting is niet langer de trainer van HHC Hardenberg. De trainer kwam afgelopen zomer naar De Boshoek als opvolger voor Marcel Groninger. Na tien wedstrijden heeft HHC echter nog altijd geen wedstrijd weten te winnen en staat de club dan ook laatste in de Tweede Divisie.

Lijfsbehoud onbetwist het doel

Daarop heeft de clubleiding besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. Aanleiding is de tegenvallende resultaten. “Voor het bestuur van HHC is lijfsbehoud in de Tweede Divisie onbetwist het doel. Op dit moment is er onvoldoende vertrouwen dat de ommekeer tijdig wordt ingezet. Daarom konden wij niet anders dan afscheid nemen van Joseph Oosting”, liet bestuurslid Bert Nijboer weten.

Groninger zeer succesvol met HHC

Groninger was de afgelopen jaren zeer succesvol met HHC. Hij had een doorlopend contract, maar door een kans bij FC Groningen als assistent-trainer van Ernest Faber vertrok hij in het voorjaar. De club uit Hardenberg moest vervolgens een nieuwe trainer zoeken en kwam uit bij de voormalig oefenmeester van WKE. Oosting heeft het echter niet aan de praat gekregen. In de eerste weken van het seizoen werden nog wel punten gesprokkeld, met name door de goals van Rob van der Leij. De laatste vier wedstrijden werden allemaal verloren. Opvallend was vooral de mentale status van de ploeg. Na één tegentreffer was het verweer gelijk volledig verdwenen. Oosting zal tijdelijk worden opgevolgd door Gert-Jan Karsten. De aanstelling van de trainer van de beloften geeft de clubleiding de tijd om een nieuwe hoofdtrainer te vinden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD