Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | HHC Hardenberg legt beslag op plaats vier na zege op Jong Sparta

VERSLAG | HHC Hardenberg legt beslag op plaats vier na zege op Jong Sparta

HHC Hardenberg heeft maandagmiddag beslag gelegd op plaats vier in de Tweede Divisie. De Hardenbergers wonnen op een zonovergoten De Boshoek relatief simpel van Jong Sparta. Ook vandaag was het koningskoppel Hemmink-Van der Leij weer van grote waarde. Rick Hemmink scoorde er zelf twee en bereide er één voor terwijl Rob van der Leij er één voorbereidde en één keer zelf mocht juichen zodat hij, samen met Raily Ignacio van AFC, weer gedeeld topscorer is. Einduitslag: 4-1.

Hoe anders waren de omstandigheden deze tweede paasdag ten opzichte van zaterdag 26 januari toen de wedstrijd door de sneeuw niet kon doorgaan. Met zo’n 26 graden was het warm op de Boshoek en moesten de fans van de thuisploeg de keuze maken tussen een recreatieplas of het voetbal. Ruim 900 toeschouwer kozen toch voor dat laatste en zo was de sfeer op het complex van HHC nog prima in orde. De ploeg van Gertjan Karsten was op drie plaatsen gewijzigd t.o.v. afgelopen zaterdag tegen de Koninklijke HFC. Ashwin Manuhutu, Joël Amokodo en Sargon Gouriye keerden terug in de basis ten kosten van Glenn Kobussen, Shkodran Metaj en Rens van Benthem. Hier geen ingreep van de FIFA en moesten beide ploegen binnen 48 uur na hun vorige optreden alweer aan de aftrap verschijnen.

Of het aan het drukke programma lag of aan het weer, is niet duidelijk, maar beide ploegen kenden een zeer matige start van de eerste helft. Het tempo lag bijzonder laag en tot gevaarlijke momenten kwam het niet. Het verleidde Sparta-coach Jeroen Rijsdijk om zich hardop afvragen of zijn spelers nog in de bus zaten, tot hilariteit van de toeschouwers van de thuisploeg. De Rotterdammers hadden een reis van 189 km achter zich en leken pas na 20 minuten wakker te worden toen linksbuiten Abdulsamed Abdullahi een actie begon in het strafschopgebied en werd neergelegd. Scheidsrechter Frank van den Elzen wees naar de stip en zo had Ayoub Boukhari de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. De middenvelder schoot echter zo zwak in dat keeper Sander Danes de bal zo goed als klemvast kon pakken en zo zijn ploeg behoedde voor de achterstand. Na dat moment viel er weinig meer te beleven, tot dat, een minuut voor tijd, Rick Hemmink een combinatie met Sargon Gouriye aanging en oog in oog verscheen met keeper Kenny Lipman. Hemmink prikte de bal onder de keeper door en zo pakte HHC toch nog de voorsprong op een zeer gunstig moment.

De tweede helft werd het krachtverschil steeds duidelijker. HHC kreeg steeds meer ruimte en zag in de 53e minuut hoe Gouriye de voorsprong verdubbelde toen hij met een kundig lobje Lipman verschalkte. Jong Sparta leek het opgegeven te hebben en HHC ging door. Sparta ging ook meer fouten maken en dat leidde de 3-0 in. Verdediger Darwin Heuvelman gaf de bal zomaar aan Rick Hemmink die Rob van der Leij een niet te missen kans op de 3-0 gaf. Natuurlijk pakte de spits dit cadeautje graaf uit en scoorde zo zijn 21e doelpunt van het seizoen. Een gelijk aantal als AFC spits Raily Ignacio.

Nog geen minuut na de goal van HHC werd er alweer gescoord, maar dit keer waren het de gasten. Via een panklare voorzet van invaller Brad van Hoeven werkte spits Mohammed Tahiri, via de onderkant van de lat, knap de 3-1 binnen. Coach Rijsdijk riep zijn ploeg nog op om in een resultaat te geloven, maar dat zat er simpelweg niet in. De Rotterdammers kwamen tekort en zagen de score zelfs nog uitlopen naar 4-1 waar vooral de assist van Van der Leij zeer knap was. De spits volleyde een iets te harde voorzet zo op het hoofd van opnieuw Hemmink en die kopte maar al te graag zijn tweede goal van de middag tegen de netten.

Nog een opsteker voor de Hardenbergse formatie was het gelijkspel van Koninklijke HFC tegen De Treffers waardoor de ploeg van trainer Gertjan Karsten naar de vierde plek in de Tweede Divisie klimt. Aanstaande zaterdag moeten de Hardenbergers gelijk aan de bak om deze plaats vast te houden wanneer de ontmoeting bij Katwijk op het programma staat. De kampioen van vorig seizoen staat op plek 6 met slechts een puntje minder.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie