Volg ons
HHC Hardenberg Spakenburg Maynard Hooiveld

Tweede Divisie

HHC Hardenberg leeft weer door zege op Spakenburg

HHC Hardenberg leeft weer door zege op Spakenburg

HHC Hardenberg heeft een cruciale zege weten te boeken op Spakenburg. De oranjehemden zagen alle concurrenten de laatste weken punten pakken, waardoor degradatie opeens dichtbij kwam. Door de Blauwen met 2-0 naar huis te sturen is de aansluiting weer gevonden, waar Spakenburg zelf nu echt bij de degradatieploegen komt te staan.

Twee keer de lat

Al in de eerste minuten was HHC dichtbij de openingstreffer. Het schot van Tiemen van Hezel werd katachtig gekeerd door André Krul, uit de corner raakte Junior Albertus de lat. Jan Hooiveld vergat vervolgens in een drie tegen één situatie om af te spelen, waarna de partij in evenwicht kwam. Spakenburg stichtte het eerste gevaar via Kevin Maynard. De verdediger haalde verwoestend uit en raakte vol de lat. Daarna vlakte de wedstrijd wat af en werd de rust dan ook bereikt zonder goals.

HHC kan eindelijk scoren

Mike Ahrens was aan de kant gehouden, maar mocht na de pauze invallen voor Kees Tol. Hij moest al snel toekijken hoe HHC Hardenberg op 1-0 kwam. Van Hezel zette de aanval op en stuurde Sargon Gouriye diep. Die kon niet meer worden afgestopt door Ralph Dua en zijn voorzet werd eenvoudig binnengelopen door Albertus. Daarop ondernam Spakenburg-trainer opnieuw actie, want Thijs Hendriks kwam er voorin bij.

Beslissing valt pas laat

HHC had vervolgens de kans om de partij beslissen, want met name in de opbouw was Spakenburg ontzettend slordig. Dat bleef uit, waardoor met een ingestudeerde vrije trap Spakenburg bijna terug was in de partij. Maynard schoof de bal laag het strafschopgebied in. Niels Buijtenhuis kon terugleggen en Rua mocht uithalen. Van dichtbij zag hij zijn inzet alleen gekeerd door Sander Danes. Nog geen minuut later had Albertus opnieuw moeten scoren. Hij werd helemaal alleen op Krul afgestuurd, maar leverde een slap rollertje af. Zo kon Spakenburg blijven hopen op meer, het spel daarvoor was alleen te pover. Uiteindelijk wist Metaj met een fraaie pass invaller Derian Reinders vrij te spelen. Hij faalde niet: 2-0.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie