Volg ons
Derian Reinders Sargon Gouriye HHC Hardenberg

Tweede Divisie

HHC haalt uit tegen onmachtig De Dijk

HHC haalt uit tegen onmachtig De Dijk

HHC heeft flink uitgehaald op bezoek bij De Dijk. De Hardenbergers wonnen met 0-5. Voor de Amsterdammers komt degradatie inmiddels dichtbij.

Voor rust ging het duel nog redelijk gelijk op. De Dijk zocht met veel strijd naar een broodnodige zege, maar was aanvallend onmachtig. Het had na een kleine twintig minuten wellicht recht gehad op een strafschop na een handsbal in het HHC strafschopgebied, maar scheidsrechter Bijl vond het onbewust. Vlak voor de pauze moest De Dijk de 0-1 slikken, nadat Sargon Gouriye Rob van der Leij bediende.

Toen Gouriye tien minuten na rust de 0-2 binnenkrulde, was het Amsterdamse verzet gebroken. Coach Jochem Twisker waagde nog wel een alles of niets poging met aanvallende wissels, maar daarmee speelde het HHC in de kaart. Want waar De Dijk nauwelijks kansen wist te creëren, waande de voorhoede van de oranjehemden zich als een kind in de snoepwinkel.

Het via Rens van Benthem, nogmaals Van der Leij en invaller Smidt bleef de teller steken bij 0-5. De Dijk incasseerde bovendien in de slotfase net als vorige week een rode kaart. Nu kreeg invaller Kevin Westmaas een directe rode kaart na een stevige tackle op de benen van Gouriye. Zo verliest De Dijk niet alleen uitzicht op directe veilige plaatsen, maar raakt het ook nog verder uitgedund. HHC freewheelt naar het einde.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie