maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagHHC haalt doelpuntenmachine van Quick'20

HHC haalt doelpuntenmachine van Quick’20

HHC Hardenberg hoopt het doelpuntenprobleem op te hebben gelost. Dit seizoen werd er zeer moeizaam gescoord, met als gevolg dat degradatie maar net werd ontlopen. Rens van Benthem en Joël Amakodo maken deze zomer de overstap naar de Tweede Divisionist. Danny Bouws heeft zijn contract met de club verlengd. Van Benthem is dit seizoen een doelpuntenmachine gebleken.

28 goals in 34 duels

Van Benthem komt over van Quick ’20, waar hij al zijn hele leven speelt. “Ik heb altijd in de selectie-elftallen gezeten en op een gegeven moment kwam ik in het eerste. Dat was mijn doel”, zegt de aanvaller op de clubsite. “Vorig jaar ging het hartstikke goed, ik scoorde 28 doelpunten in 34 competitieduels. Ik ben benieuwd of dat volgend jaar ook gaat lukken.” De 24-jarige speler uit Oldenzaal is een diepgaande aanvaller met veel loopvermogen. Hij heeft zin om bij HHC aan de slag te gaan. “De club heeft een grote naam in de regio. Iedereen is er lovend over. Het is de perfecte club om een overstap naar te maken.” Hij was dit voorjaar ook op stage bij FC Emmen.

Centrale verdediger van FC Groningen

Amakodo vertrekt van Jong FC Groningen naar Hardenberg. “Eind maart hoorde ik dat mijn contract bij de club niet werd verlengd”, legt de verdediger uit. “Ik werd vrij snel benaderd door HHC. Ik ben blij dat ik voor een club uit de regio mag spelen op zo’n hoog niveau. Je hoort van mensen dat het een grote club is met veel fanatieke supporters. Ik heb het met eigen ogen moeten zien.” De 22-jarige voetballer beschrijft zichzelf als een centrale verdediger. “Ik speelde bij Groningen op de nummer 3, rechts centraal. Maar ik kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten.” Bouws zal na zijn eerste seizoen blijven bij HHC Hardenberg. De rechtsback startte dit seizoen twaalf keer in de basis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD