maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC geeft voorsprong weer uit handen; Kozakken vegen AFC

HHC geeft voorsprong weer uit handen; Kozakken vegen AFC

HHC Hardenberg heeft opnieuw nagelaten om een voorsprong over de streep te trekken. Tegen Barendrecht werd vorige week wel de nul gehouden, maar net zoals de weken daarvoor ging het in de slotfase mis. Carlos Opoku maakte 1-1 namens Koninklijke HFC, waardoor HHC toch zeventiende blijft. Kozakken Boys staat door de klinkende 4-0-zege op AFC tweede.

Kozakken Boys – AFC

Het duurde nog geen twee minuten of AFC stond alweer op achterstand. De Amsterdammers lijken zich door een goede Tweede Paasdag te hebben veiliggespeeld, maar soepel gaat het nog allerminst met de ploeg van Ton du Chatinier. Uit een corner van Oscar Pires Tavares tikte Abdulsamed Abdullahi nu ook al vlot de 1-0 binnen. De thuisploeg had daarna eigenlijk constant de bal en het was wachten op meer treffers. Tot het halfuur hield Patrick Zonneveld zijn doel verder schoon, maar toen ging het toch hard. Ahmed El Azzouti zorgde voor de tweede van de middag, waarna een vrije trap van Bryan Jongeneel op de lat eindigde. Kozakken Boys kreeg vervolgens een penalty vanwege hands van Danny Goedkoop. De verdediger kreeg rood van arbiter De Winter en Pires Tavares schoot raak: 3-0. De tweede helft had ook schriftelijk afgehandeld kunnen worden, pas in de slotminuut deed invaller Raily Ignacio nog wat: 4-0.

HHC Hardenberg – Koninklijke HFC

In het eerste kwartier kreeg HHC twee goede kansen. Een schot van zestien meter werd weggetikt door Tom Boks, waarna Koos Werkman de bal op de lat kopte. Het duel kwam daarna meer in evenwicht, waarbij HFC de kansen kreeg. Twee keer haalde Kevin Sterling uit, maar mikte hij buiten de palen. Uit een vrije trap kon Oscar Wilffert net niet binnentikken. De tweede helft was in het eerste kwartier vooral gespannen, tot een wissel. Reinders kwam in het veld voor Veldmate en zijn eerste actie was een schot van twintig meter voor 1-0. HHC leek op weg om de partij te gaan beslissen, maar de tweede goal bleef uit. Daarop zette HFC een slotoffensief in en hing de gelijkmaker nadrukkelijk in de lucht. Die kwam er vijf minuten voor tijd ook. De bal werd veroverd op Sargon Gouriye, waar HHC schreeuwde om een overtreding. Brito Roque floot er niet voor en de voorzet die volgde werd binnengegleden door Carlos Opoku.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD