Volg ons
Glenn Kobussen HHC Hardenberg

HHC Hardenberg

HHC-er Kobussen: ‘Geen reden om in paniek te raken’

HHC-er Kobussen: ‘Geen reden om in paniek te raken’

HHC Hardenberg kent vooralsnog een moeizame start. De ploeg van coach Gert Jan Karsten verloor drie van de de vijf duels. Routinier Glenn Kobussen weet waar de achilleshiel zit.

,,Aanvallend voetbal brengt achterin risico’s met zich mee”, analyseert hij in De Stentor. ,,Onze backs staan hoog en normaal gesproken staan we goed in de restverdediging. Maar door het inpassen van nieuwe jongens en blessures bij anderen gaat dat momenteel minder goed. De automatismen, zoals rugdekking geven, zijn nog niet op het niveau dat we willen. We bewegen nog niet optimaal ten opzichte van elkaar en het dichtlopen van de ruimtes gebeurt soms te laat.”

HHC was tegen Rijnsburg weliswaar bovenliggend, maar stond evengoed na 90 minuten met lege handen: ,,Het is vervelend dat we drie punten mislopen. Het verdedigende spel blijft een aandachtspunt. Aan de andere kant is het positief dat we tegen een ploeg als Rijnburgse Boys het overwicht hadden. Daar kunnen we mee verder. Er is geen reden om in paniek te raken, het is nog vroeg in het seizoen. Door omstandigheden hebben we meer tijd nodig dan we zouden willen, maar uiteindelijk gaat het lopen. Daarvoor hebben we genoeg kwaliteit.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over HHC Hardenberg