dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC-coach Karsten verguld met derde plaats: 'Het voelt als een kampioenschap'

HHC-coach Karsten verguld met derde plaats: ‘Het voelt als een kampioenschap’

Veeleisend als hij is, had Gert Jan Karsten eerst in gesprek met HHC TV er flink de smoor in dat zijn club het slotduel tegen TEC verloor. Later kwam toch de trots op de behaalde knappe derde plaats dit seizoen.

Succes is maakbaar
,,Het voelt als een kampioenschap”, evalueert Karsten in De Stentor. ,,Dit is in mijn ogen één van de beste prestaties van HHC ooit, in de zwaarste amateurcompetitie die Nederland ooit gehad heeft. HHC trekt nooit extreem de portemonnee en moet goed zoeken naar de juiste spelers, maar met creatieve oplossingen en een rustig bestuur stijgen we boven verwachtingen uit. We bewijzen dat succes maakbaar is.”

Zwaar ruk
HHC kende in de herfst wel een mindere periode: ,,Dat was de ondergrens van het seizoen. Zwaar ruk, met andere woorden”, zei Karsten. ,,We waren niet fris en konden niet elke week de beste elf opstellen. Kobussen, Werkman en Danes waren alle drie even geblesseerd, belangrijke spelers in de as.”

Drive
De Nunspeeter zag hoe HHC met aanvallend pressievoetbal veel punten pakten in de laatste fase van wedstrijden: ,,Vooral in eindfases van wedstrijden waren we vaak de betere partij door druk te blijven zetten. Dat is een compliment voor de drive van de spelers. Zij moeten het doen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD