Volg ons

Tweede Divisie

HHC-coach Karsten na zege op IJsselmeervogels: ‘Dan ben ik wel trots’

HHC-coach Karsten na zege op IJsselmeervogels: ‘Dan ben ik wel trots’

HHC-coach Gert Jan Karsten is niet snel tevreden. Ook na overwinningen blijft de Nunspeter vaak kritisch. Zaterdag was hij echter trots op zijn ploeg na de zege op IJsselmeervogels.

,,Vooral in de eerste helft vond ik ons van een niveau dat ik dacht: nou, als we zo gaan voetballen zijn we wel heel erg goed. Dan ben ik wel trots”, glunderde Karsten na afloop tegenover FOX Sports. Om toch kritisch te blijven, wees de coach op de niet benutte kansen: ,,Het rendement moet omhoog. 2-0 bij rust was terecht geweest. De eerste tien minuten na rust waren voor de overwinning wel cruciaal. Ik denk dat wij op basis van de eerste helft en de kansen in de tweede helft wel terecht winnen. 3-0 is uiteindelijk misschien wat geflatteerd, maar aan de andere kant: we hebben ook nog een stuk of vijf á zes kansen alleen voor de keeper gemist.”

Opvallend was de discussie die Karsten leek te hebben met Rick Hemmink bij diens wissel. De HHC-trainer geeft uitleg: ,,Rick heeft altijd een beetje discussie als we hem wisselen. Maar we willen ook wel eens een verse kracht inbrengen. Je wordt niet altijd gewisseld omdat je slecht bent. Jan-Piet, onze assistent, zegt dan altijd tegen Rick: ‘Rick, het is heel simpel. Als je na een uur spelen niet gescoord hebt, word je gewisseld voor een ander. Heb je twee keer gescoord word je ook gewisseld. Ik denk dat het na ongeveer een uur was dat hij die kans miste. Dus ik zei al tegen hem: ‘Volgens mij deed je het expres, want je was bang voor een wissel. Maar dat was meer een gebbetje.”

Zo sloot HHC een zware serie van duels tegen nummers 1 en 2 AFC en IJsselmeervogels af met in totaal drie punten: ,,We hadden twee keer moeten winnen, maar we hebben maar één keer gewonnen. Dit was gewoon een prachtige overwinning, prachtige tegenstander in een mooie ambiance.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie