Volg ons

Tweede Divisie

HHC blameert zich tegen VVSB, Rijnsburg wint probleemloos van Jong Sparta

HHC blameert zich tegen VVSB, Rijnsburg wint probleemloos van Jong Sparta

Schrijf VVSB nog niet af. Dat was de boodschap die de ploeg van coach Eric Meijers afgaf na een 2-5 zege op bezoek bij HHC Hardenberg. Rijnsburgse Boys won met afgetekende cijfers van Jong Sparta: 3-0.

HHC Hardenberg – VVSB
Zo enthousiast en amusant als de puntendeling vorige week tussen HHC en Scheveningen was, zo katterig zal alles wat oranje-zwart zich voelen na de wedstrijd tegen laagvlieger VVSB. In Noordwijkerhout zal het vanavond wellicht een vervroegd carnavalsfeestje worden gevierd. Afijn, al na vijf minuten profiteerde Tommy Bekooij van het uitglijden van tegenstander Ashwin Manuhutu en scoorde de 0-1. Drie minuten later was het zelfs 0-2 via Lulinho Martins. HHC trachtte zich wel op te richten, maar mocht ook van geluk spreken dat Martins en Frank Tervoert een enorme kans op een derde treffer verprutsten. De 0-3 viel alsnog vlak na rust. Wederom was het Bekooij die zijn naam terugzag op het scorebord. Daarmee was het duel echter nog niet gespeeld, want al snel deed Derian Reinders wat terug. De 1-4 van Tervoert zal coach Meijers vermoedelijk een stuk meer rust hebben gegeven. En toen in de slotfase Tervoert zijn tweede maakte, was de zege helemaal veilig, zelfs met het trackrecord van VVSB dit seizoen als het gaat om het verspelen van een voorsprong. Wel scoorde Kevin Gortz nog de 2-5, maar de stoere HHC-stopper werd kort daarna met rood van het veld gestuurd.

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta
De winterse reparatiewerkzaamheden bij Rijnsburgse Boys lijken langzamerhand hun vruchten af te werpen. De Uien zijn sinds de winterstop nog ongeslagen. Jong Sparta daarentegen leek voor de winteronderbreking met twee vingers in de neus de beste beloftenploeg te worden, maar voelt inmiddels Jong Vitesse in de nek hijgen. De ploeg van coach Jeroen Rijsdijk won voor het laatst op 17 november van het vorig jaar. Op de Middelmors nam Rijnsburg, met Thomas Bakker in de basisformatie, op slag van rust een 1-0 voorsprong door Jeroen Meefout. Vlak na rust maakte Joel Tillema er 2-0 van. Een kwartier voor tijd bepaalde de ingevallen Furghill Zeldenrust de eindstand op 3-0.

Meer over Tweede Divisie