Volg ons

Tweede Divisie

HHC bezorgt IJsselmeervogels flinke averij, AFC moeiteloos langs Barendrecht

HHC bezorgt IJsselmeervogels flinke averij, AFC moeiteloos langs Barendrecht

IJsselmeervogels heeft de titelstrijd in de Tweede Divisie niet meer in eigen hand. Uitgerekend HHC-trainer Gert Jan Karsten, openlijk een ‘rood hart’ belijdend, zorgde ervoor dat de Rooien zware averij opliepen in de titelstrijd. AFC won immers wel relatief eenvoudig van Barendrecht.

IJsselmeervogels – HHC Hardenberg
Met Sander Danes na lang blessureleed terug in het HHC-doel was het eerste gevaar voor Marciano van Leijenhorst. Zijn gevaarlijke kopbal kon echter gepakt worden door Danes. Aan de andere kant was Sargon Gouriye tot tweemaal toe heel dreigend, maar zijn pogingen gingen net naast en over. Halverwege de eerste helft kopte de afgelopen week veelbesproken Danny van den Meiracker op de lat. Vlak voor rust was het dan toch raak. Een vrije trap van Mike van de Laar werd door Jurjan Mannes zo verlengd dat de bal in de kruising verdween: 1-0. Na rust ging HHC op jacht naar de gelijkmaker en wisselde daarbij aanvallend. Twintig minuten voor tijd wierp dat z’n vruchten af toen Rob van der Leij de 1-1 scoorde. HHC moest echter het laatste kwartier verder met tien man, doordat Ashwin Manuhutu zijn tweede gele kaart kreeg. IJsselmeervogels moest winnen, maar het was HHC dat daarvan profiteerde. In de omschakeling schoot Rens van Benthem raak uit de rebound: 1-2. In de slotfase was Jeffrey Buitenhuis nog dichtbij de gelijkmaker, maar de Hardenbergers wisten de voorsprong over de streep te trekken.

AFC – Barendrecht
De koploper maakte geen fout tegen de hekkensluiter, hoewel Barendrecht na een kwartier zomaar op voorsprong had kunnen komen toen Jeffrey Aarts op de lat schoot. Niet lang daarna maakte Raily Ignacio de 1-0. Vlak voor rust maakte Yordi Teijsse er 2-0 van. In de slotfase maakte ook broer Kenny Teijsse een treffer. Zijn schot van afstand was Cheuk-A-Lam te machtig. Door de zege loopt AFC uit naar vijf punten voorsprong op IJsselmeervogels.

Scheveningen – Rijnsburgse Boys
Doordat beide ploegen in feite om des keizers baard voetballen, kregen de toeschouwers een doelpuntrijk duel te zien op Houtrust. Brandon Robinson opende na 12 minuten spelen de score voor Scheveningen. Na een klein half uur was Tim Peters verantwoordelijk voor de 2-0. Toen na rust Jari de Jong uit een strafschop de 3-0 scoorde leek Scheveningen een heerlijke middag tegemoet te gaan. Het liep echter anders. Joel Tillema maakte met nog een half uur op de klok de 3-1. Een paar minuten later was het al 3-2 via de ingevallen Furghill Zeldenrust en ging iedereen er nog eens goed voor zitten. De Uien poetsten de achterstand helemaal weg toen Jeffrey Jongeneelen in minut 71 de 3-3 scoorde. En het werd nog krankzinniger, want diezelfde Jongeneelen maakte in de slotfase tevens de 3-4. In de slotminuten hadden er zomaar nog meer treffers kunnen vallen, maar het duel eindigde in 3-4.

Meer over Tweede Divisie